Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bábätku nedávali šancu na život: Nakoniec ho zachránilo 5 mesiacov v mrazničke!

Chlepček prežil v provizórnom inkubátore Zobraziť galériu (2)
Chlepček prežil v provizórnom inkubátore (Zdroj: Foto: Twitter)

BOMBAI - Chlapček Mithilesh Chauhan sa narodil o dva mesiace skôr. Vážil len približne jeden a pol kila. Potreboval byť v inkubátore, no rodičia nemali dostatok peňazí na synčekovu hospitalizáciu. Lekár im poradil, nech dieťatku inkubátor urobia doma. Chlapčiatko tak prežilo v chladničke 5 mesiacov. Vďaka dobrým ľuďom je opäť v lekárskej starostlivosti.

Mithilesh Chauhan sa narodil predčasne. Jeho rodičia Aruna a Ramseh Chauhanovi však nemali peniaze na to, aby mu mohli zaplatiť starostlivosť na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnice v indickom Bombaji, kde prišiel na svet. Vedeli, že zanedlho budú musieť s dieťatkom opustiť nemocnicu, preto sa rozhodli pre lacnejšiu alternatívu, ktorú im navrhol lekár.   

"Jeden lekár nám povedal, že keď si nemôžeme dovoliť, aby bolo naše dieťa  v nemocnici, mali by sme pre neho skúsiť vytvoriť box s dierami na ventiláciu, kde umiestnime aj 60 wattovú žiarovku, pre udržanie správnej teploty,“ povedali rodičia  Aruna a Ramseh Chauhanovi.

"Rozhodli sme sa, že je to predsa lepšie ako nič, čo môžeme urobiť pre naše dieťa. Môj manžel kúpil škatuľu na neďalekom rybom trhu a urobil na nej otvory," hovorí chlapčekova mama.

Bábätku nedávali šancu na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Twitter)

Rozhodnutie rodičov umiestniť svoje dieťatko do provizórneho inkubátora prišlo po tom, čo neuniesli platiť starostlivosť v nemocnici. Podľa Mumbai Mirror, pár predal časť svojich vecí, vrátane televízie, aby ich synček pobudol v nemocnici aspoň 20 dní. Miestne nemocnice pritom účtujú 8000 rupií denne (približne 130 dolárov). Pre rodinu sú to však veľmi vysoké náklady, pretože manžel zarobí mesačne 9500 rupií (154 dolárov).

Ako informuje ibtimes.com, od októbra minulého roka, kedy sa chlapček Mithilesh narodil, bol stále vo vnútri v chladničke v rodičovskom dome. Osud rodiny vyvolal vlnu verejnej podpory. Novorodeniatko prežilo päť mesiacov svojho života v tomto provizórnom inkubátore. Podľa lekárov má v súčasnosti chlapček komplikácie štítnej žľazy a je podvyživený. Doktor Minnie Bodhanwala, generálny riaditeľ spoločnosti Wadia nemocnice pre deti v Parel rodinu uistil, že dieťatko ostane pod lekárskym dohľadom na jednotke intenzívnej starostlivosti dokedy nebude vážiť dva a pol kg.

"Pred tromi rokmi, keď sme sa sem presťahovali nás varovali, že život tu je náročný, pretože je to bezcitné mesto. Teraz chcem povedať, nikde na svete sa nedá nájsť toľko náklonnosti od ľudí, ktorí nám pomohli, ako tu,“ uviedol Ramesh Chauhan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu