Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Najväčšie tajomstvo z Janukovyčovej vily: V kráľovskej posteli nespával sám, no ani s manželkou!

Kráľovskú postel zdieľal s milenkou Zobraziť galériu (4)
Kráľovskú postel zdieľal s milenkou (Zdroj: FB)

KYJEV - A má po súkromí! Keď sa zdalo, že novinári vyňuchali už aj posledné tajomstvo z prepychovej vily ukrajinského exprezidenta Viktora Janukovyča, jeden zo žurnalistov prišiel s ďalším, ktoré zvrhnutého vodcu zabolí zrejme najviac. To, že zvedavci vyfotili jeho "štýlovú" pirátsku loď, súkromnú zoo či gýčoví pozlátený nábytok, sa mu už zrejme podarilo rozdýchať. Najnovšie odhalenie z jeho spálne je však úderom priamo pod pás.

Novinári, ktorí po Janukovyčovom sobotňajšom úteku obsadili, dôkladne preskúmali a zdokumentovali zákutia jeho vily Mežyhirja neďaleko Kyjeva, prišli s ďalším odhalením. Pred verejnosťou údajne neukrýval len neopísateľné bohatstvo, ale aj o vyše 20 rokov mladšiu blonďavú milenku, s ktorou kráľovské priestory zdieľal.

Podľa žurnalistu Dmytra Gnap, ktorý spolu s ďalšími stovkami zvedavcov  sliedil po 140-hektárovom komplexe, ide o 39-ročnú blondínu Ljubov Poležajovú. Janukovyč s ňou mal udržiavať pomer dlhodobejšie, no pred verejnosťou sa mu ho darilo až doteraz úspešne tajiť. Odvolaný prezident je pritom naďalej v manželskom zväzku s Ljudmilou Janukovyčovou, s ktorou sa oženil ešte v roku 1972, píše Kyiv Post.

Ljubov Poležajová
Zobraziť galériu (4)
Ljubov Poležajová  (Zdroj: pravda.com.ua, fb)

Už dlhšiu dobu však manželia žijú oddelene. Ljudmila momentálne býva v Donecku a je známa tým, že si nikdy neplnila povinnosti prvej dámy. Manžela však niekoľkokrát sprevádzala počas jeho kampane v roku 2010. "K politike má negatívny vzťah," vyjadril sa raz na jej adresu Janukovyč.

Ako dlho exprezident udržiava vzťah s milenkou Poležajovou, nie je jasné. Blonďavá takmer štyridsiatnička pochádza z Jenkieva, Janukovyčovho rodného mesta, a po maturite sa presťahovala do Donecku. Vlastní salón Crystal Spa v Kyjeve a riadi charitatívny fond s názvom "Road of Future". Novinári jej vizitku objavili medzi dokumentmi v Mežyhirji, no číslo na nej už nefunguje.

Poležajová vlastní aj psa - bieleho špica plemena Pomeranian, akého vidieť aj na záberoch zachytávajúcich Janukovyčov odchod z vily. Na sociálnej sieti ešte donedávna aktívne prispievala fotografiami seba samej, psov či kvetín. Na jednej z nich je odfotená miestnosť, ktorá dekoráciou a dizajnom zodpovedá jednej zo spální v Janukovyčovom komplexe.

Interiér izby, ktorej fotografiu Poležajová ešte pred zmazaním profilu zverejnila na sociálnej sieti.
Zobraziť galériu (4)
Interiér izby, ktorej fotografiu Poležajová ešte pred zmazaním profilu zverejnila na sociálnej sieti.  (Zdroj: pravda.com.ua, fb)

V kráľovskej vile údajne žila aj s 12-ročnou dcérou z predchádzajúceho vzťahu. Jej dokumenty sa našli v dievčenskej izbe vybavenej nábytkom barokového štýlu a množstvom plyšových hračiek. Podľa nich študuje na medzinárodnej škole v Kyjeve, drahej súkromnej škole, ktorú navštevujú deti diplomatov.

Fotografia pravdepodobne z izby Poležajovej dcérky v Mežyhirji.
Zobraziť galériu (4)
Fotografia pravdepodobne z izby Poležajovej dcérky v Mežyhirji.  (Zdroj: pravda.com.ua, fb)

Obžaloba z masovej vraždy

Ukrajinská dočasná vláda dnes vydala zatykač na Viktora Janukovyča a viacerých ďalších predstaviteľov; boli obžalovaní z "masovej vraždy" kvôli streľbe na demonštrantov. Informovala o tom agentúra AP.

Noví vodcovia Ukrajiny sa snažia získať pomoc zo západných krajín, aby nahradili stratu finančnej pomoci zo strany Ruska, ktoré je rozhorčené nad zvrhnutím svojich spojencov. Moskva oznámila, že nebude rokovať s ľuďmi, ktorí viedli "ozbrojenú vzburu" proti Viktorovi Janukovyčovi. Úradujúci ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov oznámil, že 63-ročný Janukovyč je na zozname hľadaných osôb. Naposledy ho videli na Kryme v blízkosti ruskej námornej základne v Sevastopole.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu