Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poslanci SDKÚ chcú za prezidenta Kňažka, podporili však aj Bárdosa

Milan Kňažko
Milan Kňažko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štvorica poslancov NR SR za SDKÚ-DS sa podpísala pod prezidentskú kandidatúru Milana Kňažka. Podľa informácií má ísť o Ľudovíta Kaníka, Jozefa Mikuša, Ivana Štefanca a Viliama Novotného. Traja z nich, okrem Ľudovíta Kaníka, podporili aj Gyulu Bárdosa.

Ako povedal Kaník, podpisy pod Kňažkovu kandidatúru neznamenajú jeho podporu, ale majú mu umožniť kandidovať v marcových prezidentských voľbách. "Termín vyhlásenia volieb a tým aj odovzdanie petícií pod kandidatúru mal jasný cieľ znemožniť kandidovať v týchto voľbách. My im chceme v kandidatúre pomôcť," povedal Kaník. Podľa Štefanca platí rozhodnutie prezídia SDKÚ-DS, že strana podporuje v prezident voľbách Pavla Hrušovského. "Kňažko a Bárdos sú občianski kandidáti a zaslúžia si možnosť kandidovať, aby vo voľbách mohli rozhodnúť občania," povedal Štefanec pre agentúru SITA s tým, že vyhlásenie termínu volieb znemožnilo záujemcom o kandidatúru vyzbierať potrebných 15-tis. podpisov od ľudí do 9. januára. 

V piatok poslanci NR SR za OĽaNO a NOVA oznámili, že podporia podpismi kandidatúru Milana Kňažka a Gyulu Bárdosa. Rovnako sú ochotní podporiť po diskusii aj iných kandidátov, ktorí už oznámili záujem zúčastniť sa prezidentských volieb. Kandidovať môžu tí kandidáti, ktorí predložia petíciu s 15-tis. podpismi občanov alebo ich podporia 15 poslanci NR SR. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu