Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fico vystúpi zo Smeru, ak uspeje v prezidentských voľbách

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Robert Fico sa v prípade úspechu v prezidentských voľbách vzdá predsedníctva strany Smer-SD. Premiér to povedal to v dnešnej relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo.

"Prezident SR nemôže byť predsedom politickej strany," povedal premiér a prezidentský kandidát Fico a vzápätí potvrdil, že v prípade úspechu sa predsedníctva v strane Smer-SD vzdá. Prezident sa podľa Fica musí vzdať aj straníckej politiky. Nechcel povedať, kto by ho nahradil na pozícii predsedu vlády. Dodal však, že si nevie predstaviť, a bolo by mu to veľmi ľúto, keby parlament opustil jeho predseda Pavol Paška, pretože "v ňom robí nenahraditeľnú robotu". Fico hovorí, že strana je dostatočne skúsená na to, aby spravila nejakú mladícku nerozvážnosť. Smer má všetko premyslené, nech je výsledok volieb akýkoľvek, stabilitu vlády a strany neohrozí, odkázal premiér.

Fico si netrúfa vyhrať hneď v prvom kole prezidentských volieb. "Pristupujem k tomuto všetkému s veľkým rešpektom. V politike sa môže stať všeličo," povedal s tým, že súboj kandidátov bude veľmi tesný. Zbieranie podpisov by bolo podľa neho "celkom peknou mobilizáciou", ale pravdepodobne si vystačí s 83 podpismi poslancov parlamentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu