Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prezidentskí kandidáti majú jasno: Obviňovanie kvôli Kotlebovi nie je riešením

Marián Kotleba
Marián Kotleba (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Záujemcovia o post prezidenta po výsledku vo voľbách do Banskobystrického samosprávneho kraja, v ktorom vyhral Marian Kotleba (ĽSNS), zhodne tvrdia, že vzájomné obviňovanie sa politikov v tomto prípade nič nerieši.

Ako informoval poslanec NR SR Radoslav Procházka, výsledky volieb v Banskobystrickom kraji predznamenali začiatok novej fázy v slovenskej politike. "V Banskej Bystrici prehrala voľby celá jedna politická generácia, ktorá sa ani tvárou v tvár vlastnému zlyhaniu nezmôže na viac, ako na sebaklam a vzájomné obvinenia," tvrdí Procházka, podľa ktorého nová generácia verejnej služby bude musieť zaviesť nulovú toleranciu na svoje zlyhania a namiesto vlastných problémov sa venovať reálnym témam. 

Podľa podnikateľa Andreja Kisku je víťazstvo Mariana Kotlebu zlyhaním celoštátnych aj regionálnych politikov. Tých v Bratislave, aj tých, ktorí v týchto voľbách kandidovali v Banskobystrickom kraji. "Namiesto toho, aby sa pokorne zamysleli, čo asi robia zle, začali okamžite obviňovať jeden druhého. Namiesto toho, aby si vyčistili zrkadlo, od prvej minúty po voľbách začali nové kolo politickej špiny," uviedol Kiska. 

Pavol Hrušovský (KDH) tvrdí, že extrémizmus a neznášanlivosť nemôže byť riešením pre sociálne problémy a sú neprijateľné, aby slúžili ako zámienka na porazenie Smeru. "Slovensko sa dostalo na križovatku, kde musí odmietnuť extrémizmus. Riešením nie je vzájomné obviňovanie sa, ale prevzatie spoločnej zodpovednosti a hľadanie riešení nezamestnanosti, nízkej životnej úrovne a rómskeho problému. Je dôležité, aby zazneli aj názory, ktoré nebudú polarizovať, ale spájať," tvrdí 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu