Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Procházka: Kotlebovo zvolenie je nová fáza, musíme si tým prejsť

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Výsledky župných volieb v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) predznamenali začiatok novej fázy v slovenskej politike. Na úspech Mariana Kotlebu v 2. kole volieb predsedu BBSK takto reagoval prezidentský kandidát Radoslav Procházka.

 "Pre celú spoločnosť bude nepríjemná a bolestivá, ale ak má Slovensko vyzdravieť, musíme ju spoločne absolvovať čím skôr. V Bystrici prehrala voľby celá jedna politická generácia, ktorá sa ani tvárou v tvár vlastnému zlyhaniu nezmôže na viac, ako na sebaklam a vzájomné obvinenia," vyhlásil Procházka.

Nová generácia verejnej služby podľa neho bude musieť zaviesť nulovú toleranciu na svoje zlyhania a namiesto vlastných problémov sa venovať reálnym témam. "Kto ani po sobote nepochopil, že štát nie je eseročka, patriaca dvadsiatke vyvolených, nemá už v politike čo hľadať," dodal Procházka. Kotleba ako kandidát Ľudovej strany Naše Slovensko získal v 2. kole volieb predsedu BBSK 71.397 platných hlasov, čo z celkového počtu odovzdaných platných hlasov znamená 55,53 percenta. Jeho protikandidát, doterajší predseda BBSK a podpredseda Smeru-SD Vladimír Maňka získal 57.164 platných hlasov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu