Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajti budú pri miestach volieb už od piatku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Objekty, v ktorých budú volebné miestností, a ich okolie budú policajti strážiť už od piatka rána až do ukončenia volieb.

Ako ďalej informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová, počet a rozmiestnenie jednotlivých hliadok zabezpečia krajské riaditeľstvá. Podľa policajnej hovorkyne vyčlenili na sobotňajšie voľby dostatočný počet príslušníkov PZ.

Policajti budú na verejný poriadok dohliadať v blízkosti volebných miestností, v teréne budú aj pešie hliadky a tiež príslušníci kriminálnej polície. "V prípade potreby máme pripravené ďalšie sily a prostriedky, v pohotovosti budú aj špeciálne policajné útvary spoločne s pyrotechnikmi," dodala Baloghová.

Voľby do orgánov samosprávnych krajov - ich predsedov a poslancov - budú v sobotu 9. novembra od 7:00 do 22:00. V prípade potreby môžu v obciach začať hlasovať aj skôr. Všade však budú volebné miestnosti otvorené do 22:00. Ak kandidát na predsedu samosprávneho kraja nezíska v prvom kole nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, do 14 dní bude druhé kolo, teda pravdepodobne v sobotu 23. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu