Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kandidát na župana Konárik bol online: Ako dieťa som žil v blahobyte, teraz ho chcem dopriať ostatným!

Karol Konárik ml.
Karol Konárik ml. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Ako vníma svoje šance v župných voľbách kandidát SNS Karol Konárik. Aké sú najväčšie problémy na Banskobystrickom kraji a čo si myslí národniar o svojich protikandidátoch? Viac sa môžete dozvedieť v online rozhovore, ktorý začal dnes o 13:00.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

10.10.2013 13:49 - otázka od Ema
Dobrý deň, tento rok som zmenila bydlisko, z prešovksého kraja som sa presťahovala na juh toho banskobystrického, priznám sa, že regionálnych politikov v BB kraji nepoznám, tak sa teda opýtam, koho mám voliť? :) ale nie je, to bol vtip ;) Celkom sa mi páčia Vaše názory, postoj a je sympatické, že aj mladí ľudia ako vy sa angažujú v politike. Snáď nie sú Vaše slová len prázdne reči, lebo nielen s týmto krajom ale s celou krajinou treba niečo robiť, inak si neviem predstaviť kde budeme o pár desiatok rokov... Držím palce, mimochodom ste ženatý? :D
ďakujem pekne za podporu.
10.10.2013 13:49 - otázka od Mária
ste zadaný?
áno, som ženatý. mám jedno dieťa a ďalšie na ceste :)
10.10.2013 13:47 - otázka od Judita
Dobrý deň, píšete niekde hore o vytváraní pracovných miest, ale to hovoria všetci a nič sa nedeje. Prečo by sme si mali myslieť, že práve vy to zmeníte. Ako ich teda chcete vytvárať? Môžete byť konkrétny?
už roky sa na Slovensku hráme na priťahovanie zahraničných investorov, ale zabúdame na miestnych živnostníkov, drobných a stredných podnikateľov, ktorí vyrástli a žijú v regióne, a práve týchto ľudí musíme najviac podporovať. pozrite sa na rakúske riešenie turizmu, ktoré je založené na odovzdávaní z generácie na generáciu. práve to je cesta, akou dosiahnuť stabilný cestovný ruch v regióne. rušením stredných priemyselných škôl v regióne určite nezabezpečíme dostatok kvalifikovanej pracovnej sily na tradičné remeslá,ktoré o niekoľko rokov nebude mať kto robiť. už dnes máme zbytočne veľa magistrov, inžinierov, právnikov, ktorí sa nevedia uplatniť. skôr mám pocit, že zohnať zručného stolára, zámočníka, kominára, zvárača...sa začína stávať obrovským problémom, ktorý len narastá.
10.10.2013 13:41 - otázka od paťa
Dobrý deň, čo Vás vedie ku kandidatúre? Chcete pracovať pre blaho banskobystričanov, alebo chcete pre seba výnosný biznis. Ak pre blaho, tak to by Vám mala stačit mzda 800 brutto ako má väčsina slušných ľudí na Slovensku.Žiadne prémie ani odmeny ani iné výhody. Ďakujem.
už ako dieťa som si vďaka tvrdej práci rodičov blahobyt užil a chcel by som to dopriať aj ostatným. práve tvrdou prácou a nastavením striktných zákonov, ktoré nebudú podporovať neprispôsobivých spoluobčanov môžme dosiahnuť spoločný blahobyt.
10.10.2013 13:40 - otázka od slávka
Dobrý deň, prajem všetkým mladým a odvážnym, že idú do politiky a chcú niečo zmeniť/aspoň tak to predstierajú/, ale má to skutočný význam, keď všetci nám hovoria, čo chcú zlepšiť, dostavať cesty, dať mladým prácu, jedine čo napreduje stavba predrahých a prázdnych nepredaných bytov, ale najomných v dohľadnej dobe ani v jednom meste nie je dostatok, a o práci už ani nehovorím, a blablabla a nakoniec to je vždy rovnako, nie sú peniaze a stojíme roky na tej istej ceste a niekde aj k horšiemu to vedie?Má to význam?Prajem Vám pekný deň a ďakujem za odpoveď.
zdieľam Vaše pocity a nebudem sa nečinne prizerať, ako nám politici devastujú Slovensko. preto som sa rozhodol vstúpiť do politiky, aby som sa v budúcnosti pred ďalšou generáciou nemusel hanbiť, čo tu po nás ostalo.
10.10.2013 13:38 - otázka od Gregor
Zaujímalo by ma, ako vníma kandidát za SNS prípadný rast tzv. extrémistických síl na Slovensku(napr. Slovenskej pospolitosti). Myslíte si, že predstavujú nejakú hrozbu, alebo nie?
extrémizmus do veľkej miery nafukujú médiá. ja som skôr za diplomatické riešenie veci.
10.10.2013 13:37 - otázka od Palo
Viete si predstavit spolupracu napr. s p. Kotlebom, ktory tiez kandiduje?
zatiaľ sme sa s pánom Kotlebom osobne nestretli, čiže nepoznám jeho názory, preto sa Vám k tejto otázke nemôžem vyjadriť.
10.10.2013 13:37 - otázka od MIchal
Zdravim ta, a drzim ti palce...sice niesom z BB kraja..ale narodil som sa tam a studoval.. ASI PRAVE TOTO JE CESTA..nech sa ti to podari..s pozdravom spoluziak zo strednej :-)
ďakujem pekne a pozdravujem spolužiaka zo strednej :)
10.10.2013 13:36 - otázka od Nika
Ahoj Karol, aký je tvoj postoj k rómskej otázke, ktorá je podľa mňa dosť pálčivá aj v Banskobystrickom regióne a tiež sa tu dá nájsť pár čiernych osád, aj keď medializované sú najmä tie na východnom Slovensku? Máš nejaké konštruktívne návrhy riešenia tohto spoločensky citlivého problému?
už v predošlej otázke som spomínal, ako radikálne treba riešiť tento problém. nehádžem všetkých do jedného vreca, pretože máme aj množstvo neprispôsobivých "bielych" spoluobčanov. rád spomínam na stretnutie v Klenovci so sestrou zosnulého Róma Jána Cibuľu, ktorý pochádzal z chudobnej rómskej osady a ako prvý Róm v Československu vyštudoval medicínu, bol nominovaný na Nobelovu cenu a dostal cenu mesta Bern ako druhý človek po Albertovi Einsteinovi. toto je príklad toho, že pokiaľ človek chce, tak dosiahne veľké veci. a nezáleží na tom, či je biely, čierny, žltý, zelený...
10.10.2013 13:33 - otázka od Mária Hušbauerová
Dobrý deň pán Konárik. Ako člen SNS ste určite mali čo do činenia so starým štruktúrami tejto tradičnej strany ako sú Ján Slota či Viťo Móric. Ako na vás títo ľudia zapôsobili?
párkrát som sa s týmito ľuďmi priateľsky stretol. mne ako osobe nikdy neublížili, práve preto sa na ich adresu nebudem vyjadrovať.
10.10.2013 13:31 - otázka od Ruzena
Dobry den, aka je Vasa najvacsia deviza vo volbach?
nemám politickú minulosť a nie som zaviazaný žiadnym finančným skupinám.
10.10.2013 13:30 - otázka od VERONIKA
Dobrý deň prajem,ja nemám otázku iba Vám chcem popriať aby sa Vám darilo v živote,aby ste boli šťastný,zdravý a aby sa Vám splnilo všetko po čom túžite a hlavne aby Vás všetko zlé obchádzalo!Pozdravujem Vás a prajem ešte Krásny zvyšok dňa!A držím palce!
ďakujem veľmi pekne.
10.10.2013 13:30 - otázka od pali
zdravim vas Kajo... vas otec vie krasne spievat a v tomto smere sa dokazal aj mnokrat pozitivne prezentovat... zdedili ste spevacky talent po nom a viete tiez pekne spievat? prajem pekný den
žiaľ neviem pekne spievať. otec na nás kričieval, že ak sa nebudeme učiť, tak budeme váľať sudy. preto sme sa radšej učili.
10.10.2013 13:29 - otázka od Filip
Aký program predstavíte do volieb?
program mám nastavený na mojom webe, avšak pri návštevách regiónov zisťujem, že priority ľudí, ktoré je potrebné riešiť, sú niekde úplne inde. práve preto tento program budem musieť prehodnotiť, aby som dodržal slovo a sľuby, ktoré som ľuďom pri stretnutiach dal. prioritne chcem podporovať cestovný ruch, kvalitu školstva v kraji, dopravy, financií a kultúry. nerád by som vynechal aj dobudovanie infraštruktúry.
10.10.2013 13:27 - otázka od Rotoped
Dobrý deň. Čo si myslíte o kandidatúre na post zo župana zo strany Ľ. Kaníka? Nemyslíte si, že tí, ktorí už boli pri moci a zlyhali, by mali mať aspoň toľko sebarexlexie, že by sa nemali za každú cenu hrabať späť?
práve preto kandidujem na župana v BB kraji.
10.10.2013 13:27 - otázka od Peter
Ahoj Konár, kedy si s nami prídeš znovu zahrať basketbal, zdraví ťa bývalý spoluhráč z BB.
basketbal si zahrám veľmi rád kedykoľvek a kdekoľvek a rád by som vedel, ktorý spoluhráč ma zdraví, z ktorého mesta, aby to nezostalo vo virtuálnej podobe :)
10.10.2013 13:26 - otázka od Jozef
Prečo ste sa rozhodli kandidovať za SNS práve v župných voľbách?
s novým predsedom Andrejom Dankom sa už poznáme roky a oslovil ma stať sa novým členom SNS a pomôcť zveľadiť Banskobystrický kraj práve pri príležitosti župných volieb. jeho výzvu som prijal a budem rád, keď mi ľudia dajú dôveru a príležitosť urobiť pre región čo najviac.
10.10.2013 13:24 - otázka od Petra
Čo máte na Strednom Slovensku najradšej?
veľmi pozitívne vnímam prírodu, a keďže využívam všetky možné športové aktivity, tak mám na strednom Slovensku najradšej práve hory. samozrejme stravu a miestami aj tú oázu pokoja.
10.10.2013 13:23 - otázka od jaro
držim palce Vam aj celej SNS...dufam,ze si konecne slovaci uvedomia co sa tu deje a kto im berie socialne istoty ...a komu sa stavaju zadarmo byty,domy ...aky mate nazor na vystavbu obydli pre obcanov ,ktori uz nejake tie byty zlikvidovali? Preco nepostavia redsej za tie peniaze nieco pre matky s detmi ,ktore nemaju kde byvat nie vlastnou vinou...
je to veľmi citlivá téma, ale tiež zdieľam názor, že nikto by nemal zadarmo dostávať od štátu akúkoľvek zvýhodnenú podporu. už ako deti nás učili, že všetko si treba zaslúžiť. pokiaľ niekto nikdy nepracoval a dostáva podporu, tak nikdy nebude vedieť, koľko námahy je za peniazmi, ktoré dostal. budem prezentovať názor, že pokiaľ niekto odovzdá systému, má nárok od systému aj dostať. v prípade, že systému nechce dať nič, nech si hľadá inú krajinu, na ktorej by sa mohol priživovať.
10.10.2013 13:20 - otázka od Majo
Dobry den, chcel by som sa opytat na Vas nazor na favoritov na zupana. Mozete prosim ohodnodit, ako ich vnimate ku kazdemu tak 3-5 vetami. Nezasluzi si banska bystrica viac ako socialneho netvora Kanika, ktory je vnimany ako biznisman? Nezasluzi si BB viac ako Manku, ktory organizuje detske tabory pre Patrika Hermana? Nezasluzi si viac ako nacistu Kotlebu? Nie je to trosku smiesna skupinka? Az sa hanbim, ze som so stredneho Slovenska, vy sa nehanbite, ze ste sa ocitli v ich spolocnosti?
na adresu mojich protikandidátov som sa v kampani rozhodol nevyjadrovať. myslím si, že konfrontačnej politiky sme už všetci presýtení a radšej ukážem ostatným, v čom som lepší, namiesto toho, aby som poukazoval na chyby tých druhých. určite nie som favoritom vo voľbách, preto môžem len prekvapiť :)
10.10.2013 13:18 - otázka od Linda
Dobry den. nemam otazku, len Vam fandim.Neviem,ci Vam to uz niekto povedal, ale vyzerate ako kopia znameho futbalistu. Zakazdym ,ked uvidim Vas billboard, tak to je sila;D Samozrejme drzim palce a vela stastia;-)
ďakujem pekne, žiaľ som bývalý aktívny basketbalista.
10.10.2013 13:17 - otázka od Národniar
Srdecne pozdravujem pana Konarika,niesom z BB kraja,ale drzim vam palce.je vyborne,ze v obrodenej SNS je dost vela mladych ludi.Pozeram casto diskusie,vela diskutujucich vas spaja s otcom,vasho otca nepoznam,tak nemozem sudit,ale tie zle a neprajnicke reci vas musia len posilnit.Prajem vám,aj celej SNS vela uspechov :)
ďakujem veľmi pekne za podporu.
10.10.2013 13:16 - otázka od Martin
Dobrý deň, mám záujem voliť niekoho kto je mladý máte moje sympatie, ale chcem sa opýtať či aj budete riešiť problémy ako napríklad parkovanie v Sásovej na Tatranskej ulici to by pomohlo viacerým občanom. Ďakujem
ďakujem, že mi prejavujete sympatie a dôveru, avšak otázka parkovania v meste sa prioritne týka mestského zastupiteľstva. v prípade úspechu v župných voľbách veľmi rád budem intervenovať v BB pri riešení tohto problému.
10.10.2013 13:15 - otázka od Anna
Chcela by som vedieť čo je pre vás priorita pre BB . Niečo reálne nakoľka BB každým rokom upadá. Kde si človek môže prečítať váš program. Ďakujem
pri rozhovoroch s ľuďmi mám pocit, že BB kraj je nechcené dieťa Slovenska. tém je obrovské množstvo, ktoré treba začať riešiť a všetko začína zvyšovaním nezamestnanosti. keď sa nám podarí vytvoriť nové pracovné miesta, myslím, že aj apatia ľudí bude oveľa menšia. v prvom rade chcem presadzovať podporu cestovného ruchu a s tým súvisiaci nárast pracovných miest práve v tejto oblasti. čo sa týka predvolebného programu, môžete si ho prečítať na mojom webe - www.karolkonarik.sk.
10.10.2013 13:13 - otázka od Veronika
Dobrý deň,ak to nieje tajné a nechcete prezradiť tak nemusíte ale ja by som sa chcela opýtať že koľko máte rokov?lebo vyzeráte mlado =)
mám 32 rokov a nehanbím sa za svoj vek. bez brady vyzerám ešte mladšie. a ďakujem za kompliment :)
10.10.2013 13:12 - otázka od nasta
Dobry den, ako vnimate SNS bez Slotu, davate mu sancu vo volbach?
SNS má veľkú šancu na úspech v nastávajúcich voľbách vzhľadom na to, že prechádza "omladzovacou kúrou". SNS mala vždy dobré názory a chcela presadzovať národné veci, avšak chýbala jej kultúra prejavu. nové vedenie SNS je tou správnou variantou pre Slovensko, aby sa najstaršia strana vrátila naspäť do parlamentu.
10.10.2013 13:09 - otázka od Slavo
ako chcete presvedcit Slovakov o svojej doveryhnotnosti? Cela republika vie, ze vas otec mal prepojenia na Meciara, za jeho ery privatizoval. Ako sa k tomu staviate?
zdravím všetkých čitateľov Topiek, privatizácia nebola len o výhodách, ale aj o zodpovednosti a môj otec ako jeden z mála zarobený kapitál zo zahraničia investoval doma. v dnešnej dobe zamestnávame vyše tristo ľudí, preto Vaša otázka by skôr mala smerovať na nich.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu