Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dobrovodský prekvapuje, bude kandidovať na predsedu BSK!

Oskar Dobrovodský
Oskar Dobrovodský (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja bude kandidovať aj Oskar Dobrovodský z Malaciek, ktorý je známy svojimi nezhodami s neprispôsobivými susedmi. Bude kandidátom strany Národ a Spravodlivosť – naša strana.

„Ak chceme, aby sa niečo v politike zmenilo, do politiky musia prísť noví a hlavne normálni ľudia," tvrdí predsedníčka strany Anna Belousovová. Dobrovodského postavili ako kandidáta preto, lebo je podľa strany živým príkladom toho, ako politici nedokážu zmeniť systém tak, aby fungoval pre slušných ľudí. „Kandidujem za normálnych ľudí, nie ako ostatní kandidáti, ktorí sedia na viacerých stoličkách a slúžia finančným skupinám,“ uviedol Dobrovodský. Podľa jeho slov ho zarazilo, keď sa dozvedel, že za predsedníčku BSK kandiduje Monika Flašíková Beňová. "Nazvala mnohých dôchodcov a iných ľudí na mojom Proteste za základné ľudské pravá, za právo na dôstojný život hajzlami, fašistami a mňa hanbou slovenského národa," povedal Dobrovodský.

Súčasného predsedu kraja Pavla Freša podľa vlastných slov kontaktoval pre svoje problémy ako prvého politika. "Bol prvý politik, ktorého som na pôde MsÚ Malacky v prítomnosti približne 40 občanov požiadal, aby ako župan BSK zariadil, aby sa zákony dodržiavali aj na Družstevnej ulici. K žiadosti som mu dal podklady, dôkazový materiál, videozáznamy, fotografie a povedal, že to zariadi. No bohužiaľ, po tri a pol roku mi na svojej facebookovej stránke oznámil, že žiadne podklady som mu nedal, so mnou sa nestretol, vymazal moje komentáre a mňa zablokoval. Rovnako ako aj pani europoslankyňa," hovorí Dobrovodský. 

Medzi rodinou Dobrovodských a ich susedmi trvajú nezhody už niekoľko rokov. Podľa Dobrovodských sa im ich susedia vyhrážajú a nadávajú im. Trápi ich hluk, ale aj nehygienické správanie a drobné krádeže zo strany neprispôsobivej rodiny. Jednému mužovi sa údajne vyhrážali smrťou. Okrem toho si problémová rodina na cudzom pozemku postavila tri čierne stavby. Jednu čiernu stavbu už stavebný úrad nechal zbúrať. Malacky v súvislosti s problémovou rodinou dvakrát navštívil aj bývalý minister vnútra Daniel Lipšic. 

Kandidatúru na post predsedu BSK v jesenných voľbách ohlásili zatiaľ Pavol Frešo (SDKÚ-DS s podporou KDH, Most-Híd, SMK, SaS, OKS a Stranou zelených), Monika Flašíková Beňová (Smer-SD), Daniel Krajcer (NOVA) a Jaroslav Paška (SNS).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu