Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podozriví z bostonských útokov: Plánovali odpáliť bomby aj v New Yorku!

Tamerlan a Džochar Carnajevovci
Tamerlan a Džochar Carnajevovci (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americkí vyšetrovatelia sa domnievajú, že dvaja podozriví z bostonských útokov plánovali odpáliť bomby na newyorskom námestí Times Square. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje z rezortu národnej bezpečnosti.

Jeden zdroj uviedol, že táto domnienka vyplýva z informácií, ktoré podozriví Džochar Carnajev poskytol vyšetrovateľom v bostonskej nemocnici, kde sa lieči zo zranení.
      
Americká polícia tvrdí, že Tamerlan a Džochar Carnajevovci 15. apríla umiestnili a odpálili bomby vyrobené z dvoch tlakových hrncov pri cieľovej páske na Bostonskom maratóne. Zabili troch ľudí a zranili 264 ďalších osôb.
      
Tamerlan Carnajev (26) zahynul o štyri dni pri prestrelke s políciou a zraneného Džochara Carnajeva (19) zatkli po bezprecedentnom policajnom pátraní. V súčasnosti je hospitalizovaný a nachádza sa v dobrom zdravotnom stave, informovali americkí predstavitelia.
      
Džochara Carnajeva obžalovali z použitia zbrane hromadného ničenia a zo zákerného ničenia majetku, ktoré vyústilo do smrti ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu