Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pápež má za sebou prvú kázeň: Vyzval na reformu a zbožnosť

Pápež vo svojej prvej kázni vyzval na reformu a zbožnosť
Pápež vo svojej prvej kázni vyzval na reformu a zbožnosť (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež František dnes vo svojej prvej kázni počas omše v Sixtínskej kaplnke vyzval na reformu a zbožnosť, čím oficiálne uzavrel konkláve, na ktorom ho v stredu zvolili za hlavu katolíckej cirkvi.

Povedal, že veriaci musia kráčať cestou vytýčenou Bohom, pokračovať v úsilí o prestavbu a posilňovanie cirkvi a vyznávať Ježiša Krista. "To všetko má niečo spoločné: pohyb," uviedol pápež, ktorého citovala nemecká tlačová agentúra DPA.

"Život je cesta, a keď sa na nej zastavíme, nie je to dobré," vyhlásil František. Pápež takisto varoval, že cirkev riskuje, že sa z nej stane iba "akási charitatívna mimovládna organizácia", ak bude pracovať pre dobro sveta, ale bude zanedbávať aspekt viery. Rímskokatolícka cirkev preto podľa neho nesmie zabudnúť na svoju prvoradú misiu hlásať posolstvo Ježiša Krista.

Pápež pochádzajúci z Argentíny rozprával na omši po taliansky bez pomoci poznámok. Povedal tiež, že cirkev by sa mala vyhýbať svetáctvu a mala by byť viac zameraná na slovo Božie, informovala tlačová agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu