Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO Policajt zahynul v roku 2004 pri ničivej cunami: Po 16 rokoch jeho rodina zažila absolútny šok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

ACEH - Známi a rodina policajta Abripa Asepa sa domnievali, že zomrel v službe počas ničivej cunami, ktorá zasiahla provinciu Aceh na Sumatre na Vianoce v roku 2004. V súčasnosti však prežívajú zrejme najšťastnejšie obdobie života. Po viac ako šestnástich rokoch totiž zistili, že ich príbuzný a kolega je nažive.

Abrip Asep mal službu 26. decembra 2004, keď zasiahla Sumatru ničivá vlna cunami, pri ktorej zomrelo približne 230 000 ľudí. Keďže policajt sa nikdy nevrátil domov, jeho rodina sa domnievala, že sa stal obeťou tejto prírodnej katastrofy. Podľa médií bol ale nedávno náhodou nájdený v jednej z miestnych psychiatrických liečební. K tomuto zisteniu došlo po zdieľaní jeho fotografií na rodinnom skupinovom chate na sociálnej sieti.

Hilang Saat Tsunami Aceh Polisi Asep Kini Ditemukan di Rumah Sakit jiwa. Abripda Asep dulu dan kini, dok....

Posted by Polsubsektor Blang Bintang on Wednesday, 17 March 2021
 

Polícia už zverejnila stanovisko, v ktorom potvrdila, že muž zo zdravotníckeho zariadenia je naozaj nezvestný policajt, ktorý bol neskôr vyhlásený za mŕtveho. "Neveril som tomu. Celých šestnásť rokov sme o ňom nemali žiadne správy a mysleli sme si, že zomrel. Netušili sme, že je stále nažive," uviedol jeden z Abripových príbuzných. 

Hľadá sa pacient nula: Vedkyňa z tajného laboratória z Wu-chanu zmizla

Abrip bol hospitalizovaný kvôli traume, ktorú utrpel, keď sa stal priamym svedkom ničivých udalostí. Po zdravotnej stránke sa údajne cíti veľmi dobre. "Jeho rodina je veľmi vďačná a tešia sa, že ho našli," informoval hovorca regionálnej polície v provincii Aceh. Dôvod, prečo nikto neoznámil príbuzným, kde sa nachádza člen ich rodiny, zatiaľ nie je známy.

Viac o téme: CunamiIndonéziaAbrip Asep
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu