Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na zbernom dvore sa roky povaľoval starý trezor: Konečne ho otvorili, ukrýval hotový poklad!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Zberný dvor v britskom Suffolku, ktorého zamestnanci minulý rok objavili pri likvidácii staršieho sejfu 20 000 libier (23 500 eur), daruje ceú čiastku dvom miestnym charitám. Napísal o tom server The Independent. Firma Sackers, ktorá dvor prevádzkuje, pôvodne peniaze odovzdala na polícii. Keď sa však o ne nikto neprihlásil, pripadla hotovosť nálezcom.

Šéf zberného dvora Kevin Harrington vlani pre médiá uviedol, že nečakaný nález hromady bankoviek a mincí prišiel po tom, čo pracovníci začali pomocou strojov rozrezávať sejfy, ktoré sa vo dvore za dlhý čas nazhromaždili. "Tento bol u nás už dlho, peniaze boli špinavé a zaprášené. Síce sme ich presne nepočítali, čiastku sme ale odhadli na 20 000 libier. Nie všetky bankovky boli platné, čo len dokazuje, ako dlho bol trezor asi zavretý," povedal. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: CBS New York)

Miestna polícia presne podľa pravidiel nález ohlásila a začala hľadať majiteľa peňazí. Počas stanovenej lehoty sa jej ale nikto neozval, preto sa peniaze vrátili späť firme Sackers. Tá nedávno oznámila, že čiastku rozdelí medzi dva miestne hospice. "Je to pre nás nádherné prekvapenie," vyhlásila riaditeľka jedného z nich Liz Baldwinová. 

Viac o téme: PokladObjavTrezor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu