Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Mužovi zlyhal mozog a bol na ceste za smrťou: Keď ho odpojili od prístrojov, stal sa zázrak

Scott so svojou najstaršou dcérou Zobraziť galériu (3)
Scott so svojou najstaršou dcérou (Zdroj: Facebook/Scott Marr)

OMAHA - Američan utrpel mŕtvicu a podľa lekárov už prakticky nemal žiadnu šancu na vyzdravenie, tak sa ho jeho deti rozhodli nechať odpojiť od nemocničným prístrojov. Po týždňoch liečby v nemocnici sa však zotavil a odchádza na veľké prekvapenie odborníkov domov. Od tohto incidentu ho prezývajú "zázračný muž".

Vlani 12. decembra rodinní príslušníci našli T. Scotta Marra ležať v posteli bez známok života v jeho dome v štáte Nebraska. Privolaná sanitka ho okamžite previezla na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde ho pri živote držali iba prístroje. Šesťdesiatjedenročný muž totiž utrpel mŕtvicu. Jeho zdravotný stav sa nijako nezlepšoval. Doktorov znepokojoval najmä opuch zadnej časti mozgu. "Obávali sme sa, že v tomto prípade nejde o reverzibilný proces a že to povedie k úplnému zlyhaniu mozgu," uviedla lekárka Rebecca Rungeová. 

FOTO Mužovi zlyhal mozog
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Omaha World-Herald/AP)

Scottova dcéra Preston v tom čase uviedla, že rodina čelí krutej realite, pretože jej otec sa z toho už pravdepodobne nikdy nedostane. Svojim najbližším údajne vždy vravel, že nechce, aby ho videli ležať na nemocničnom lôžku alebo v opatrovateľskom dome."Povedali nám, že je na ceste za smrťou, tak sme sa s ním rozlúčili ešte predtým, než ho odpojili od prístrojov. Všetky monitory sa vypli a my sme čakali po jeho boku," opísala situáciu Preston. Napriek tomu však pacient dýchať neprestal. Dýchal aj na ďalší deň, keď sa jeho deti vrátili späť do nemocnice. 

FOTO Mužovi zlyhal mozog
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Scott Marr)

V tom čase už rodina plánovala pohreb. Neuveriteľná správa všetkých dostala. Scott reagoval na slová príbuzných a začal hýbať prstami. Podstúpil preto ďalšie vyšetrenie, vďaka ktorému lekári určili príčinu mŕtvice. Muž trpí zriedkavým syndrómom nazvaným zadná reverzibilná encefalopatia. Spôsobuje ho vysoký krvný tlak, ale aj ďalšie faktory. Silný opuch mozgu, ktorý Marr utrpel, nie je pre tento syndróm typický, preto sa lekári domnievali, že ide o mŕtvicu. Američan uviedol, že za svoje prežitie vďačí viere. "Nechcem z toho robiť obrovskú náboženskú záležitosť, ale poviem vám jedno, bol to zázrak," dodal Scott. 

Viac o téme: ZázrakMŕtvica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu