Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matka sa poďakovala tínedžerovi za to, čo urobil pre jej dcéru: Namiesto posmechu úžasný prístup

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

SYDNEY - Dospievajúceho chlapca za skvelú reakciu chváli celý svet. V školskom autobuse totiž jedno z dievčat dostalo menštruáciu. Chlapec uvidel krvavý fľak na jej nohaviciach, no namiesto posmechu jej podal svoju bundu, aby si mohla škvrnu zakryť. Matka dievčaťa je z hrdinského skutku dojatá.

Mladá mamička (34) za desať týždňov zarobila 120-tisíc: Pozrela na dcéru a nápad bol na svete

Dostať menštruáciu na verejnom mieste je pre ženu snáď jedna z najhorších nočných môr. Pre mladú dievčinu sa táto desivá predstava stala realitou. Príbeh zverejnila jej matka prostredníctvom Facebooku, kde vyzdvihuje predovšetkým nevšedný a priam hrdinský skutok chlapca.

Dievča totiž dostalo menštruáciu v školskom autobuse v prítomnosti svojich rovesníkov. Nemalo tušenie, že začalo krvácať. Vyspelý chlapec, ktorý si všimol krvavý fľak na nohaviciach dievčiny, ju odtiahol do súkromia a pošepkal jej, čo sa stalo.

„Dal jej svoju mikinu, aby si ju zaviazala okolo pása, nech môže bez posmechu vystúpiť z autobusu a ísť domov,“ píše matka vo svojom facebookovom príspevku. 

Matka sa poďakovala tínedžerovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Po tom, ako ju dospievajúci chlapec upozornil na krvavý fľak, dievča sa dostalo do rozpakov. „Mám sestry, je to v pohode,“ odvetil jej chlapec. Matka dievčaťa je za nemenovaného tínedžera skutočne vďačná. „Ak si matka tohto chlapca, chcem ti poďakovať, vychovala si ho správne,“ odkazuje podľa portálu news.com.au v príspevku matka dievčiny.

Používateľ Redditu zdieľal tento facebookový príspevok, ktorý získal takmer 200-tisíc reakcií. Mnohí v komentároch chvália chlapcovu odvahu a výchovu jeho rodičov. „Svet potrebuje viac takých ľudí, ako je on. Je od neho pekné, že dbá na ostatných,“ komentuje jeden z používateľov Redditu.

„Takto by sme mali vychovávať našich synov a dcéry,“ odkazuje ďalší používateľ v komentári. Matka dievčaťa svoj facebookový príspevok končí konštatovaním, že v poslednom čase počúvame na adresu mladých ľudí samé zlé veci, preto sa chcela podeliť s niečím pozitívnym.

Viac o téme: HanbaMenštruácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu