Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chlapček (2) bol podľa lekárov už prakticky mŕtvy: Zázračne ožil, aj napriek strašným zraneniam

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Keď mal Anwar Nyanzi jedenásť mesiacov, vypadol z okna z výšky dvanástich metrov na dlažbu. Lekári tvrdili, že má len mizivé percento na prežitie a dokonca ho už aj odpojili od prístrojov. Malý bojovník však dokázal nemožné a začal sa úplne zotavovať.

Malý Anwar využil chvíľku nepozornosti svojej tety, postavil sa na stoličku a dostal sa na parapet. Odtiaľ potom vypadol von. Utrpel ťažké zranenia mozgu, chrbtice a krku, mal polámané kosti vrátane rebier a ľavej ruky. Podľa lekárov existovala len jednopercentná šanca, že to prežije. Rodine chlapčeka odkázali, aby sa s ním pred vypnutím prístrojov prišla rozlúčiť. 

Chlapček (2) bol podľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Išla som svojho syna pobozkať na rozlúčku. Nemohla som zniesť pohľad na všetky tie trubičky, ktoré boli zavedené do jeho tela. Bola to strašná skúsenosť a nedokážem vysvetliť, čo som vtedy cítila," opisuje svoje vtedajšie pocity jeho matka Hawa Rutansingwová. 

Chlapček (2) bol podľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na prekvapenie všetkých ale začal Anwar dýchať aj bez pomoci prístrojov a po niekoľkých týždňoch sa dokonca postavil na nohy. Lekári uviedli, že pravdepodobne zostane ťažko postihnutý, ale vďaka fyzioterapii dokáže aspoň normálne vidieť, počuť a hýbať sa. "Tak strašne sa mi uľavilo, myslela som si, že sa stal zázrak. Nikdy som sa nevzdala nádeje. Vedela som, že môj synček je bojovník," konštatuje Hawa. Aj nemocnica svätého Georga v Tootingu sa mimoriadne teší z chlapcovho obrovského odhodlania nevzdať sa života. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu