Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Tínedžerka (18) ukončila chemoterapiu a ukázala, ako nádherne teraz vyzerá

Ešte takmer bez vlasov Zobraziť galériu (3)
Ešte takmer bez vlasov (Zdroj: Facebook)

KENT - Príbeh osemnásťročnej Ellie Douglasovej dokazuje, že včasná liečba rakoviny môže byť úspešná. Tínedžerka ešte minulý rok balansovala na hranici života a smrti, ťažko prekonávala následky chemoterapie a dokázala sa pohybovať iba na invalidnom vozíku. Teraz je z nej však už opäť krásna, svieža a hlavne zdravá mladá žena.

Angličanka Ellie Douglasová mala iba sedemnásť rokov, keď jej lekári diagnostikovali Hodgkinov lymfóm, čiže zhubné ochorenie lymfatického systému. "Bolo ťažké prijať fakt, že kým ja musím chodiť na chemoterapie, moji kamaráti chodia von za zábavou," spomína. Dievčina celkovo absolvovala štyri cykly a bola na tom všelijako, len nie dobre. Veľmi pribrala, postupne prišla o vlasy aj riasy a potrebovala invalidný vozík, keď chcela vyjsť na chvíľu von. Jej sebadôvera bola na bode mrazu a k tomu strašné bolesti. Bolo to pre ňu naozaj hrozné obdobie. 

FOTO Tínedžerka (18) ukončila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Po poslednej sérii chemoterapie sa Ellin stav zlepšil a ona sa rozhodla nadobudnúť stratenú sebadôveru v posilňovni. "Lekári mi predpísali steroidy, ktoré tlmili následky chemoterapie. "Bolo to úžasné, keď som videla prvé výsledky. Vracala sa mi pôvodná hmotnosť, narástli mi vlasy a riasy," hovorí. 

FOTO Tínedžerka (18) ukončila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Douglasová inšpiruje svojím príbehom onkologických pacientov na sociálnej sieti a povzbudzuje ich, aby sa ani v tých najťažších chvíľach nevzdávali a verili, že sa uzdravia. "Je strašné myslieť na to, že treba žiť a hýbať sa v čase, keď vami lomcujú strašné bolesti. Ale pozrite sa na mňa. Som silnejšia ako kedykoľvek predtým," odkazuje všetkým. Ellie má plány do budúcnosti, chce sa živiť ako profesionálna maskérka a otvoriť si vlastný salón krásy.

Viac o téme: RakovinaChemoterapia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu