Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Tento psík dojal svet: Každý deň odprevadí svojho pána na stanicu a čaká na neho dlhé hodiny

Pes čaká svojho pána každý deň na stanici metra.
Pes čaká svojho pána každý deň na stanici metra. (Zdroj: Twitter/ChinaDailyUSA)

ČÍNA - Nie nadarmo sa hovorí, že pes je najlepším priateľom človeka. Potvrdzuje to aj príbeh 15-ročného psa, ktorý každé ráno odprevadí svojho pána cestou do práce na stanicu metra a trpezlivo čaká, kým sa vráti späť. Dojímavý scenár pripomína film Hačikó - príbeh psa.

Obyvatelia čínskeho mesta Čchung-čching, ktorí pravidelne cestujú metrom, si na psíka menom Siung-siung zvykli. Svojho pána každé ráno odprevadí z domu na stanicu metra, kde ho čaká dovtedy, kým sa nevráti z práce nazad. Video, ako staručký Siung-siung trpezlivo čaká na svojho pána, chytilo za srdce milióny ľudí po celom svete.

Tamojší obyvatelia tvrdia, že pes počas čakania nereaguje na žiadne podnety od cudzích ľudí. Rovnako si od nikoho nikdy nič nevzal na jedenie. „Siung-siung sa tu objaví každý deň medzi siedmou až ôsmou ráno, keď jeho majiteľ vyráža do práce. Potom sa potuluje po stanici, niekedy až do ôsmej večera,“ povedal pre miestny denník jeden z obyvateľov mesta Čchung-čching.

„Mám ho osem rokov a od chvíle, čo som sa ho ujal, na mňa každý deň čaká. Zakaždým, keď ma vidí, je veľmi šťastný, čo zasa robí šťastného mňa. Po náročnom dni v práci ma to nabije novou energiou,“ povedal majiteľ verného psíka Čchen.

Najvernejší priateľ človeka: Slepý a hluchý pes pomohol zachrániť trojročné dievčatko

Pes si dlhé hodiny čakania nijako nekráti. Nenápadne leží v kúte a sem-tam si aj zdriemne. No keď sa jeho pán konečne vráti nazad, vrtí chvostom, lapá po dychu a olizuje Čchenovi tvár.   

Viac o téme: ČínaPes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu