Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mladík (28) si obhrýzal nechty, takmer ho to zabilo: Pozor na TOTO, aby ste nedopadli ako on!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BIRKDALE - Kvôli svojmu zlozvyku takmer prišiel o život. Luke Hanoman (28) si obhrýzal nechty už odmalička. No po poslednej skúsenosti už nikdy nevezme svoje nechty do úst. Po týždni, kedy ho sužovali nevoľnosti a príznaky podobné chrípke, strávil štyri dni v nemocnici. Lekári teraz hovoria o zázraku.

Ženu začalo bolieť ucho: Netušila, že zažije nočnú moru, po 9 dňoch z neho vytiahli...

Otec dvoch malých detí Luke Hanoman (28) si jedného dňa zahryzol hlbšie. Namiesto nechtu mu v ústach zostal kúsok kože, čomu ale nevenoval žiadnu pozornosť. Priznal, že ho to troška zabolelo, ale o nič vážne podľa neho nešlo.

Po týždni v nemocnici bojoval o život

O pár dní sa však situácia začala meniť. Hanomana začali trápiť príznaky podobné chrípkovému ochoreniu. Odbornú pomoc však nevyhľadal. V závere pracovného týždňa si povedal, že chorobu cez víkend vyleží. Zahraničným médiám povedal, že ho trápili časté nevoľnosti, triašky, zalieval ho studený pot a mával aj návaly tepla. „Nakoniec mi celý prst tak opuchol, že mi bolestivo pulzoval,“ povedal muž. V sobotu sa zobudil s vysokou horúčkou a červenými čiarami na pokožke. Jeho matka okamžite zavolala sanitku.

Otrava krvi

Mladému otcovi v nemocnici diagnostikovali sepsu, čo je otrava krvi. Lekári povedali, že má obrovské šťastie, že je ešte medzi živými. Luka si v nemocnici nechali štyri dni. Bol napojený na infúzie a bral antibiotiká. „Ja som si myslel, že mám obyčajnú chrípku. O sepse som nikdy nepočul a nevedel som, aké má príznaky,“ povedal Hanoman s tým, že o sepse by sa malo viac hovoriť, pretože infekcia môže postihnúť kohokoľvek bez ohľadu na vek.           

Viac o téme: OtravaNechtyZlozvykSepsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu