Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Reakcia policajta postavila na nohy celý svet: Napriek hrozbe smrti urobil neskutočné gesto

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook)

BANGKOK - To, že je možné riešiť stresové a vypäté situácie pokojne a ľudsky, dokázal thajský policajt. Svojim prístupom a vierou v dobro ukázal, že sa všetko dá, len treba chcieť. Video, ktoré zachytáva nebezpečnú situáciu, dojalo tisíce sŕdc po celom svete.

Denne sa na nás z médií valia negatívne správy. Záchranné zložky bojujú o životy iných, pričom bývajú mnohokrát kritizované. Kto sa ale neocitol v koži napríklad takého policajta, nemá právo hodnotiť. Riešenie, aké pri vzniknutom konflikte použil thajský policajt, by sa ale páčilo mnohým. Dôkazom je, že si svojím konaním získal tisíce priaznivcov.

VIDEO Reakcia policajta postavila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Osudný deň

Bol bežný pracovný deň a policajt Anirut Malee mal službu na policajnej stanici v Bangkoku. Do budovy zrazu vtrhol 45 – ročný rozrušený muž s nožom v ruke. Policajt namiesto paniky a agresie, zachoval pokoj. Prekvapivo sa usadil na stôl a začal sa s neznámym mužom rozprávať. Kamera v miestnosti zachytila celý priebeh situácie. "Býval hudobníkom, no ukradli mu jeho gitaru. Bol teda prinútený zarobiť peniaze inak. Tri dni odpracoval ako ochrankár, ale nedostal vyplatenú mzdu. Bol zúfalý," opísal mužovu ťažkú situáciu policajt.

VIDEO Reakcia policajta postavila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Anirutovi bol muž sympatický a jeho konanie chápal. To, čo pre neho spravil, bolo naozaj krásne. "Povedal som mu, že mám gitaru a pokojne mu ju podarujem. Okrem toho som mu navrhol, aby sme spolu išli na večeru," rozrozprával sa policajt. Rozprávali sa spolu s južným thajským dialektom.

VIDEO Reakcia policajta postavila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Rozhovor, ktorý trval niekoľko minút dopadol nad očakávania dobre. Muž v závere videa sám odovzdá svoj nôž policajtovi a ten ho na oplátku silno objíme a venuje mu pusu. Policajt bol za svoju prácu pochválený. Väčšina ľudí by si myslela, že muža okamžite pošlú do väzenia. Pravda je, že bol poslaný do nemocnice na vyšetrenie duševného zdravia.

Policajt svojim činom a zachovaním pokoja dokázal, že ide nie len o dobrého policajta ale aj o úžasného človeka so srdcom na správnom mieste. 

Viac o téme: PolicajtĽudskosťThajsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu