Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Riaditeľ školy urobil pre žiakov tú najúžasnejšiu vec: Rodičom o tom napísal v liste

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MARKETHILL - Riaditeľ základnej školy James Richardson rodičom písomne oznámil zavedenie dôležitej novinky. Odteraz nebudú deti navštevujúce írsku Markethill Primary School v grófstve Armagh písať poobedné domáce úlohy. Dôvod by mohol inšpirovať aj iné školy.

James Richardson rozhodol, že zákaz domácich úloh prinesie deťom počas posledných dvoch mesiacov školského roka viac výhod. Podľa neho budú mať tak viac času na to, aby sa mohli vonku zahrať, stretnúť sa s rovesníkmi alebo rozvíjať nejakú záľubu. Deti chce takto inšpirovať k aktivite.

Otec si zo syna vystrelil, poslal ho s detektorom na pole: Školák tam spravil historický nález

S blížiacim sa letom sa predlžujú dni a deti môžu voľné večery využiť napríklad na prechádzky, bicyklovanie, ale aj na trávenie času s rodinou. Kolektív školy verí, že zrušenie domácich úloh prinesie výhody žiakom aj rodičom.

Riaditeľ školy urobil pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Johnny Caldwell)

Podľa britských médií sa učitelia s nápadom pohrávali už dlhšie. Premýšľali, aké výhody vlastne domáce úlohy pre deti majú. Inšpiráciou pre nich boli školy v Škandinávii, ktorých žiaci dosahujú v testoch vynikajúce výsledky napriek tomu, že žiaci nemajú povinnosť písať domáce úlohy. Potom si učitelia uvedomili, aké zaneprázdnené sú dnes detské životy a rozhodli sa dopriať im viac slobody. ​

Viac o téme: Základná školaDomáce úlohy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu