Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Desať rokov bola pripútaná na vozík: V deň svadby všetkých ohúrila

Jessica so svojím manželom Samuelom Zobraziť galériu (5)
Jessica so svojím manželom Samuelom (Zdroj: YouTube)

KENT - Dvadsaťšesťročná Jessica, ako každá iná žena, snívala o krásnej svadbe so všetkým, čo k tomu patrí. Jeden veľký rozdiel tu ale existuje. Už roky je pripútaná k invalidnému vozíku. Stal sa však zázrak a svojej láske povedala áno tak, ako to nikto nečakal.

Jessicu Taylorovú pred 11 rokmi postihlo ochorenie zvané chronický únavový syndróm. Výsledkom bolo 95 percent času stráveného na lôžku, prípadne na invalidnom vozíku. Mladá žena sa nevzdala a podstúpila niekoľko vyčerpávajúcich fyzioterapií.

Reportáž BBC odhalila odporné praktiky so ženami: Slovenka dostala namiesto práce manžela!

Choroba, ktorú jej, diagnostikovali, mala drastický spád. Po roku sa ochorenie zhoršilo a Jessica bola prinútená opustiť školu a zostať doma v starostlivosti svojej mamičky. Veľa času strávila v nemocnici. Postupne sa objavilo množstvo komplikácií, vrátane osteoporózy, ktorá jej oslabila kosti.

Desať rokov bola pripútaná
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

V momente, ako si pokľakol jej milovaný Samuel na koleno a požiadal ju o ruku, vedela, že sa musí snažiť a nabrať čo najviac síl kvôli svojmu veľkému dňu. "Prvýkrát sme sa spriatelili a neskôr sa zamiloval. Bolo to veľké prekvapenie, keď si pokľakol. Boli sme sami doma a bolo to veľmi romantické," spomína Jessica. Dostala diamantový prsteň a jej veľký sen sa tak splnil.

Desať rokov bola pripútaná
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Jessica však chcela uličkou v kostole prejsť po vlastných nohách. Začala tak na sebe denne tvrdo pracovať a cvičiť. Vidina krásneho dňa so životným partnerom bola silná. "Kvôli mojej chorobe som nemohla chodiť. Moja hustota kostí bola ale čoraz lepšia a ja sa tak snažím o svoje prvé kroky," priznala Jessica. Vždy bolo jej snom postaviť sa na nohy a spoločný život posunúť do inej roviny.

Desať rokov bola pripútaná
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Keď prišiel deň D a Jessica sa postavila na vlastné nohy, vyrazila dych všetkým hosťom. Kráčala uličkou za pomoci svojho otca, ktorý ju podopieral. Prešla si tvrdým tréningom, no aj tak priznala, že sa jej v kostole niekoľkokrát podlomili nohy. "Bola som odhodlaná. Rozhodla som sa a dala som do toho všetko. Stálo to za to. Samuel bol na mňa veľmi hrdý," povedala šťastná žienka.

Desať rokov bola pripútaná
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Kroky uličkou neboli všetko, čo Jessica dokázala. Nenechala si ujsť ani prvý spoločný mladomanželský tanec. Samuel chytil svoju nevestu do náručia a užili si to ako každý iný pár. Všetci prítomní boli dojatí a nie jedno oko zvlhlo. "Je naozaj inšpiratívna," pyšne priznala Jessicina mamička. Mladomanželia sa napokon vydali na vytúženú svadobnú cestu plavbu po nórskych fjordoch. 

Viac o téme: SvadbaŽenaZázrakVozíček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu