Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dievčatko (7) požiadalo o prácu v Google, odpísal jej sám najvyšší

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

HEREFORD - Má iba sedem rokov, no o svojej budúcnosti má jasnú predstavu. Rozhodla sa kontaktovať jednu z najznámejších IT spoločností s dôležitou prosbou. Ručne napísaný list obsahoval žiadosť o miesto vo firme. Rodičom tejto malej princeznej ani nenapadlo, že vo svojej schránke nájdu jedného dňa odpoveď z najvyšších radov.

Chloe Bridgewaterová nie je ako jej sedemročné rovesníčky. Potvrdzuje to aj jej postoj k jej budúcemu zamestnaniu, v tom má totiž absolútne jasno. Rozhodla sa preto kontaktovať rovno IT spoločnosť Google so žiadosťou o miesto vo firme. List napísala vlastnou rukou a nezabudla v ňom ani na svoje záujmy a vedomosti, ktoré získala pri hraní sa na svojom tablete.

Znenie listu

"Milý šéf Googlu, volám sa Chloe a keď vyrastiem, chcela by som pracovať pre Google. Tatinko hovoril, že máte v práce šmýkľavky, motokáry a veľké vankúše na sedenie. Mám rada počítače a mám tablet, na ktorom sa hrám hry. Posúvam tam napríklad roboty po dlaždiciach. Učitelia mojim rodičom povedali, že som v škole veľmi šikovná, viem veľmi pekne čítať, písať aj počítať. Tatino povedal, že keď budem aj naďalej takto šikovná, jedného dňa dostanem prácu v Google," takto zneli slová malej školáčky Chloe.

Dievčatko ďalej napísalo, že by rado pracovalo aj v továrni na čokoládu a plávalo na olympijských hrách. Nehanbilo sa ani priznať, že doteraz písalo iba list Santovi, preto nevedela ako má žiadosť o prácu vyzerať. Dala preto na radu svojho tatinka, ktorý jej poradil, že list rukou bude pre tentokrát stačiť. Tak ako by si každý myslel aj otec dievčatka bol presvedčený, že sa odpovede jeho dcérka nedočká. Prišlo ale veľké prekvapenie.

Odpoveď od výkonného riaditeľa

K listu malej Chloe sa vyjadril sám výkonný riaditeľ Google Sundar Pichai. "Milá Chloe, ďakujeme ti za list. Som rád, že sa zaujímaš o počítače a roboty, a dúfam, že sa budeš naďalej venovať technológiám. Pokiaľ budeš naďalej usilovne pracovať a budeš nasledovať svoje sny, istotne dosiahneš čohokoľvek – od práce v Google po plávanie na olympijských hrách. Teším sa na tvoju žiadosť o pracovné miesto po dokončení tvojho štúdia," odpovedal Pichai.

Pre prácu v spoločnosti Google sa mladá Chloe rozhodla po tom, ako sa jej otecko priznal, že by ho nenahnevalo tam pracovať. Keď teda neskôr prišla s nápadom a rozhodnutím, že práve táto firma bude jej zamestnávateľ, otec Andy ju podporil v napísaní žiadosti o prácu. Po prijatí nečakanej odpovede od výkonného riaditeľa, stúplo školáčke sebavedomie. Otec sa ale snaží ju držať pri zemi a vysvetľuje jej aké musí mať teraz priority. "Sám sa ju snažím pribrzdiť a zdôrazniť, že najprv musí dokončiť školu," povedal otec Andy. 

Viac o téme: PrácaDievčaListPrekvapenieGoogle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu