Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Otec zakázal synovi (12) Facebook: Po troch rokoch sa stal z chlapca milionár!

Zach Marks Zobraziť galériu (3)
Zach Marks (Zdroj: tlc)

SILLCON VALLEY - Američan Zach Marks je dospievajúci magnát, ktorý založil svoju vlastnú sociálnu sieť ako 12-ročný, pretože mu otec zakázal Facebook. Po troch rokoch má jeho firma hodnotu v prepočte 47 miliónov eur a mladý génius v nej zamestnáva svojich rodičov.

Úžasný príbeh Slováka, ktorý dobyl Ameriku: Z chudobného chlapca sa stal rozprávkový boháč

Zach Marks sa objavil v relácii televízie TLC s názvom Kid Tycoons a porozprával v nej spolu so svojimi rodičmi o tom, ako sa to všetko začalo. "Otec nechcel, aby som chodil na Facebook, tak sme mali dosť veľký výstup," uviedol podľa portálu thesun.co.uk tínedžer.

"Priateľ mi zavolal a povedal, že Zach má na Facebooku asi 700 priateľov, a som si istý, že nepoznal ani desatinu z nich. Zrušil som mu účet, keď si o pár dní vytvoril nový, povedal som mu, že ak ho znovu prichytím na Facebooku, alebo iných sociálnych sieťach, môže sa rozlúčiť s notebookom," dodal otec Darren.

Otec zakázal synovi (12)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tlc)

Na to sa ho Zach spýtal, čo by povedal na to, keby si vytvoril vlastný "Facebook pre deti" a otec mu len zaželal "Veľa šťastia". Netušil, že jeho syn berie svoj nápad úplne vážne. Pomocou rodinného priateľa, webdizajnéra, založil sieť Grom a už po prvých deviatich dňoch od spustenia sa do nej prihlásilo 47-tisíc detí. Vtedy pochopil, že by z toho mohol byť veľký biznis.

Keď sa do médií dostali správy o jeho výtvore, čísla vystrelili ešte vyššie. Darren sa potom rozhodol, že bude svojho syna podporovať, odišiel zo zamestnania, predal dom a celá rodina sa presťahovala o 3000 míľ ďalej, do Silicon Valley. Zachova matka Sarah si pri spomienkach na tieto chvíle poplakala, pretože to pre ňu nebolo vtedy ľahké, ale napokon rodina rozhodnutie neľutuje.

Otec zakázal synovi (12)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tlc)

Sociálna sieť Grom má 2,5 milióna členov a minulý rok spoločnosť ocenili na 47 miliónov dolárov, tržby by samozrejme mali ešte rásť. "Mať Zacha za šéfa je ponižujúce, obohacujúce a náročné zároveň," vyjadril sa Darren na margo svojho pôsobenia vo firme, ktorá živí celú ich rodinu a zmenila im životy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu