Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zázračné VIDEO malej bojovníčky: Po tragédii sa po rokoch opäť postavila na nohy

Tilly Sawford pri svojich prvých samostatných krokoch Zobraziť galériu (3)
Tilly Sawford pri svojich prvých samostatných krokoch (Zdroj: YouTube)

NOTTINGHAM - Malé dievčatko v roku 2009 nešťastnou náhodou utrpelo popáleniny na 86% svojho telíčka. Stalo sa to potom, čo spadla do vriaceho kúpeľu. Vtedy dostala iba 5 percentnú šancu na prežitie. Strávila na jednotke intenzívnej starostlivosti po dobu 6 mesiacov. Prekonala viac ako 500 operácií. Pred pár dňami sa stal zázrak a malá bojovníčka spravila prvé kroky.

Keď mala Tilly Sawford iba 15 mesiacov utrpela vážne zranenia. Nešťastnou náhodou spadla do vane plnej vriacej vody odtekajúcej z pokazeného bojlera. Jej matka Emma spomína na hroznú situáciu: "Počula som krik, bežala som hore do kúpeľne. Tilly bola vo vani. Musela sa nakloniť a spadnúť dovnútra. Vzala som ju do náručia. Jej koža ostala na mojich rukách." Matka ostala v šoku a bez slova.

Tilly bola vo vode iba niekoľko sekúnd, stačilo to ale na to aby zažila neskutočnú bolesť. Potom, čo bola prevezená do nemocnice, lekári sa otočili k rodičom a oznámili im, že treba očakávať to najhoršie. "Môj svet sa začal rozpadávať. Naozaj som si myslela, že som o svoju dcérku prišla," povedala Emma.

Zázračné VIDEO malej bojovníčky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Dievčatko strávilo na jednotke intenzívnej starostlivosti viac ako 6 mesiacov, podstúpilo viac ako 500 operácii. Jediné miesto na tele, ktoré neutrpelo popáleniny bola tvárička. Jazvy z popálenín boli hlboké a mali vplyv na jej chôdzu. Lekári sa vtedy vyjadrili, že dieťa nikdy nebude chodiť.

V septembri minulého roka jej amputovali časť nohy, až začiatkom tohto roka pristúpili k amputácii celej nôžky. Nahradená bola protetickou končatinou, tak jej lekári dali aspoň malú šancu na opätovné postavenie sa na vlastné nohy a na prvé kroky. "Bola som v prvom momente trochu nahnevaná, keď nám lekári oznámili, že je potrebná amputácia, aby opäť chodila. Bola to ale realita, ktorej sme museli čeliť. Doktori nám vysvetlili, že ide o najlepšiu voľbu pre Tilly a ukázalo, že mali pravdu," skonštatovala Emma.

Zázračné VIDEO malej bojovníčky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a Tilly pred pár dňami spravila prvé kroky bez pomoci."Keď Tilly spravila prvých pár krokov bol to obrovský moment. Dovtedy sa vždy opierala rukami o zábradlie alebo o stenu," hovorí Emma o svojej malej bojovníčke. Tilly podľa slov jej matky pri svojich prvých samostatných krokoch mala tvári obrovský úsmev a vyzerala odhodlane.

Aj keď dostala protetickú končatinu už v júni, len pred pár dňami sa odhodlala k prvým krokom. "Sme tak šťastní, keď vidíme Tilly ako spravila jej prvé kroky. Je to veľmi odhodlané dievča a my sme na jej úspechy hrdí." Rodine lekári oznámili aj to, že v budúcnosti môže prísť aj k amputácii druhej nohy. A to v prípade, že sa nebude dobre vyvíjať a rásť.

Tilly, ktorá bola nominovaná na Pride of Britain award povedala: "Bola to zábava, stáť na vlastnú päsť. Nemôžem sa dočkať, keď dokážem viac. Mojim snom je behať a hrať sa s kamarátkami na ihrisku."

Viac o téme: TragédiaDievčatkoZázrakChôdza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu