Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Majo precestoval 8-tisíc kilometrov slovenskou divočinou: Dobrodružstvo zachytil na VIDEU

Fotografia, ktorú autor nazval „Manínska rozprávka“. Zobraziť galériu (2)
Fotografia, ktorú autor nazval „Manínska rozprávka“. (Zdroj: majo chudý)

SEREĎ – Fotograf a kameraman Majo Chudý je dobrodruh s citlivou a vnímavou dušou. Jeho najnovším dielom zo série časozberných videí je kompilácia fotografií „Few Moments 2“, teda „zopár okamihov“ zo Slovenska, ktoré sú pre oko pozorovateľa nezabudnuteľné.

Druhý diel zo série Few Moments je nemenej vzrušujúci ako prvý. Tvorba najnovšieho videa trvala autorovi osem mesiacov, počas ktorých Majo Chudý precestoval až 8-tisíc kilometrov po Slovensku. „V rámci tvorby som nasnímal 35 000 fotografií, no do videa použil len zhruba 20 000 a zaplnil viac ako jeden terabajt priestoru na disku,“ opísal dobrodruh.

Matúš nakrútil VIDEO o Slovensku, ktoré svet nenecháva chladným: Tú nádheru musíte vidieť!

Ako fotograf priznal, najlepšie zábery neboli sprevádzané len príjemnými či veselými zážitkami. „Cez zimu dal zabrať mráz, sneh, no dokonca aj víchrica spolu s oblačnosťou ma uväznili o polnoci na chate M. R. Štefánika,“ spomína. Najťažšie však boli nočné výlety, na ktoré bol zo začiatku len sám. Až neskôr sa okolo neho vytvorila komunita skvelých fotografov a nočných turistov.

Fotograf musel na potulkách čeliť viacerým rizikám.
Zobraziť galériu (2)
Fotograf musel na potulkách čeliť viacerým rizikám.  (Zdroj: majo chudý)

„V noci platia na horách prísnejšie pravidlá ako cez deň. Strety s divou zverou sú samozrejmosťou. Doteraz som mal asi iba dva nočné výjazdy, pri ktorých som nestretol žiadnu zver,“ priznal autor, ktorý na videu zachytil Nízke Tatry, Malú Fatru, Malé Karpaty, Západné Tatry, Strážovské vrchy a Považský Inovec. „Často som sa vracal domov po celonočnom záťahu a precestovaných 500 kilometroch s prázdnou kartou, ale zážitky ostanú navždy uložené v pamäti,“ dodal.

...

Viac o téme: SlovenskoČasozberné videoMajo ChudýFew Moments
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu