Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Andrej nakrútil magické VIDEO z nórskej divočiny: Vidím to, čo je pre turistov utajené

Panenská nórska príroda patrí medzi skvosty Zeme. Zobraziť galériu (4)
Panenská nórska príroda patrí medzi skvosty Zeme.

BRATISLAVA/OSLO – Slovenský fotograf Andrej Tichý patrí medzi milovníkov prírodných krás, ktorí kvôli zaujímavým záberom neváhajú cestovať do vzdialených či opustených končín. V zime sme na Topkách zverejnili Andrejovo časozberné video polárnej žiary a tentoraz fotograf zablúdil do nórskej divočiny za panoramatickými výhľadmi.

Vodopád Månafossen patrí medzi najúchvatnejšie úkazy severskej prírody v oblasti Rogaland. Kým sa k nemu Andrej dostal, poriadne sa cestou zapotil, výsledok však stál za to. Nórska príroda dodnes dýcha zvláštnou nostalgiou a tajomnom.

Slovák zachytil úchvatný prírodný fenomén: VIDEO vznikalo v extrémnych podmienkach

V druhom videu Andrej vystúpil až na vrchol skalnej steny Preikestolen, ktorá v preklade znamená Kazateľnica. Tá patrí medzi najvyhľadávanejšie turistické atrakcie v Nórsku. Strecha skalného útesu poskytuje prekrásny panoramatický výhľad na okolie.

Andrej nakrútil magické VIDEO
Zobraziť galériu (4)

Videá Andrej nakrúcal na najkrajších turistických miestach v okolí Stavangeru. „Na tieto miesta zvyknem chodiť v čase, keď tam nie je plno turistov. Aj kvôli bezpečnosti, pretože je zakázané lietať dronom ponad dav ľudí, a tak sa mi často podarí vidieť to, čo väčšine turistov ostane utajené. Na Preikestolene som bol už mnoho ráz, ale vždy ma tam niečo nove prekvapilo. Tentokrát to bola nádherná dúha ponad Lysefjordom,“ prezradil Andrej.

Andrej nakrútil magické VIDEO
Zobraziť galériu (4)

Dron Andrejovi umožňuje vidieť to, čo ľudské oko nezachytí. „Nakrúcanie trvalo spravidla niekoľko hodín, najťažšie bolo vyniesť celú výbavu do kopca. Ale oplatilo sa. Najmagickejší moment je pre mňa ten, keď prídem na miesto a vo chvíli vzlietnutia dronu sa absolútne zmení vnímanie okolia. Zrazu je všetko iné,“ dodal mladý fotograf a filmár.

Viac o téme: NórskoAndrej Tichý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu