Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodičia prežívali muky: FOTO Dieťatko osem minút po pôrode nedýchalo, potom sa stal zázrak!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Takmer došlo k najhoršiemu. Rodičia zažívali muky, keď sa ich dieťatko tesne po pôrode narodilo v bezvládnom stave. To, čo sa dialo potom, by nechcel zažiť žiadny rodič. Našťastie, zakročili lekári. A to revolučnou metódou.

Malá Willow Rose musela prísť na svet cisárskym rezom. Lekári sa rozhodli pre zákrok z dôvodu, že dievčatku prestalo biť srdce. Potom, čo uzrelo svetlo sveta, srdce prestalo biť úplne. Jej rodičia Bex (37) a Martin (44) Forrestovci chceli počuť prvý plač dcérky, ale namiesto toho miestnosťou zaznievalo iba hrobové ticho. "Keď mi ju lekári brali z rúk, nepočula som plač. Čo sa deje? Prečo neplače?", pýtala som nešťastná matka.

Už v tom momente vedeli rodičia, že niečo sa deje. Lekári sa malú Willow v kráľovskej nemocnici v Gloucestershire snažili resuscitovať. Rodičia boli celých osem minút v smrteľnom strachu. To bol čas, kedy dcérke nebilo srdce. Lekári robili, čo mohli.

Rodičia prežívali muky: FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Až po týchto dlhých 480 sekundách nekonečného čakania sa srdiečko konečne ozvalo. Okamžite smerovalo 3,4 kilogramové dieťatko do inkubátora. Lekári následne použili revolučnú metódu - Chladiacu terapiu. To znamená, že telo dieťatka zmrazili na tri dni, aby sa predišlo mozgovej poruche. Pôrod sa konal v apríli minulého roka, ale iba prednedávnom sa Willow prebrala.

Trvalo to celých 15 mesiacov. Počas tejto doby bola teplota telíčka znížená z 37 stupňa Celzia na 33,5 stupňa Celzia. Matka Bex spozorovala problémy v momente, keď nemocničný personáal začal pobehovať, keď pôrod nešiel podľa predstáv. "Všetci začali pobehovať, hneď som vytušila, že je niečo zle," citujú matkine slová britské médiá.

Rodičia prežívali muky: FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

V najťažších vhíľach tesne po pôrode ju podržal manžel Martin. "Martin bol úžasný, celý čas mi hovoril - všetko bude dobré," spomína Bex. Dnes sa dievčatku darí dobre. Lekárska metóda v podobe zmrazenia mozgru poskytla orgánu ochranu pred poruchou. Je to niečo podobné, ako keď ohňu zoberiete kyslík, nemá priestor na šírenie. Niečo podobné sa udialo v mozgu malej Willow, keď lekári "vyhladovali" jej mozog od vzduchu.

Viac o téme: BristolBex ForrestWillow Rose Forrest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu