Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čerstvá mamička o odstrašujúcom cisárskom reze: Pozrite si drsné FOTO a dáte mi za pravdu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Foto: Facebook/Raye Lee)

MISSOURI - Novopečená mamička sa podelila o pocity zo svojho pôrodu. Ak by niekto čakal príjemné slová plné lásky, nehy a radosti, ostane zo slov mladej ženy v šoku. Opis privedenia nového života na svet je skôr odstrašujúci ako vysnívaný.

Raye Lee zverejnila fotky, na ktorých odhaľuje veľmi intímne časti svojho tela. Po tom ako nedobrovoľne podstúpila cisársky rez, jej totiž zostali nepekné jazvy. Zverejnením tejto fotografie a popisom k nej chcela dať najavo, že cisársky rez nie je vôbec jednoduchá voľba. 
 
Cisársky rez sa často vykonáva po tom, ako sa žena niekoľko hodín trápi čakaním na prirodzený pôrod. Raye zastáva názor, že sekcia by sa nemala považovať za ľahšiu cestu priviesť dieťa na svet. 
 
Jej príspevok bol zdieľaný viac ako 10 000 krát. Vysvetľuje v ňom, že po 38 hodinách trápenia jej lekár oznámil verdikt, ktorý znel jasne. Treba pristúpiť k núdzovému riešeniu, čo znamenalo pristúpiť k cisárskemu rezu. "Bola to tá najbolestivejšia vec, akú som kedy zažila," spomína Raye. 
 
Čerstvá mamička o odstrašujúcom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Raye Lee)
Mamička si k fotke neodpustila pripísať pár ironických poznámok: "Ach cisársky rez? Veď to je ako keby si ani nerodila. To musí byť krásne mať tak ľahké riešenie." Pokračovala naozaj originálne: "Áno, moja sekcia bola niečo úžasné. Pohodlné. Bolo to neskutočné sa po 38 hodinách trápenia dozvedieť, že nastal problém a každá ďalšia kontrakcia je životu nebezpečná pre moje nenarodené dieťa. Šok v podobe sekcie, ktorý Vám len tak mimochodom niekto oznámi po tom, ako ste pripravená celý čas na prirodzený pôrod, je super!" Vysvetlila aj to, že to nebolo jej rozhodnutie a nebolo to ani kvôli tomu, že by to ona fyzicky nezvládla. Išlo o život jej nenarodeného dieťatka.
 
"Klamstvo! Všetko na sekcii je zlé! Bola to najbolestivejšia vec, ktorá sa v mojom živote objavila." Raye si nikdy nepredstavovala, že porodí svoje prvé dieťa, svojho syna takýmto spôsobom. Dieťa, lekári vytiahli iba z 5 centimetrov dlhého zárezu. Rez ale nie je len taký. Treba prerezať všetko. Kožu, svaly, vrstvu tuku. Preložiť orgány tak aby nezavadzali pri vyťahovaní novorodenca.
 
Čerstvá mamička o odstrašujúcom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Raye Lee)
Po takto neprirodzenom pôrode si každý uvedomí, že pri takmer všetkých pohyboch zapája brucho. Nikto Vám pri bolestiach  nepomôže, musíte s tým bojovať sám. Čakať, kým sa telo prirodzene zregeneruje. "Keď ma zdravotná sestra požiadala aby som sa postavila, vtedy som si uvedomila, iróniu každého, kto povie, že je to jednoduchá cesta pôrodu."
 
Reakcie na ženin príspevok boli rôzne. Väčšina mamičiek sa zhodla v tom, že by to aj cez všetky komplikácie podstúpili znova, ak by to malo zachrániť život ich dieťatka. K týmto postojom sa nakoniec pripojila aj samotná Raye. "Úprimne musím povedať, že by som týmto otrasným zážitkom prešla aj každý deň, len aby som sa uistila, že budem vidieť usmiatu tvár môjho drobca," zakončila. 
 
Viac o téme: DieťaPôrodSekciaTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu