Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Utečenec (25) zo Sýrie v skrini našiel superpoklad: Urobil to, čo by väčšina z nás nie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MINDEN - Nemecká polícia, ale aj verejnosť, vychválila do nebies mladého utečenca zo Sýrie, ktorý náhodou našiel obrovský obnos peňazí. Hoci nález pokúšal jeho svedomie, pretože mu mohol zmeniť život, nenechal si ho. Čin, ktorého by mnohí z nás možno schopní neboli.

Dvadsaťpäťročný Sýrčan, ktorý prišiel do Nemecka pod statusom utečenec, sa mohol stať milionárom. Nedávno mu totiž charitatívna organizácia darovala skriňu, ktorá ukrývala obrovský poklad. V dvojitom dne sa nachádzalo  50-tisíc eur v hotovosti a ďalších 100-tisíc vo forme vkladných knižiek. 

Utečenec (25) zo Sýrie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Niekto by si možno taký poklad nechal, no nie mladý migrant. Nález odovzdal miestnym úradom a tie potom polícii. Za tento čin si vyslúžil obrovský obdiv. "Tento mladý muž všetkým ukázal, čo je to vzorné správanie. Ľudia nám často nahlasujú nájdenie malých súm peňazí, ale nie takýchto vysokých. Je to hrdina dňa," uviedla polícia vo svojom vyhlásení s tým, že sa snaží vypátrať majiteľa peňazí. 

Mladík priznal, že rozhodnutie vrátiť peniaze nebolo vôbec ľahké. Nakoniec tak ale urobil, pretože podľa Koránu a učenia proroka Mohameda nie je správne nechať si niečo, čo vám nepatrí. Dostane nálezné vo výške troch percent celkovej sumy, čo činí zhruba 4500 eur. V nemeckom meste Minden od vlaňajšieho októbra, momentálne sa tu učí nemčinu a plánuje ďalej študovať. Jeho rodina zostala v Sýrii, pretože si nemohla dovoliť odísť s ním. 

Viac o téme: NemeckoUtečenecPokladHrdina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu