Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zuckerberg predstavil nové supermoderné dátové centrum v Európe: Vieme, kde ho otvorí

Takto bude vyzerať nové supermoderné dátové centrum Facebooku.
Takto bude vyzerať nové supermoderné dátové centrum Facebooku. (Zdroj: Facebook)

CLONEE – Mark Zuckerberg na svojom oficiálnom profile na vlastnej sociálnej sieti Facebook oznámil, že otvára druhé európske dátové centrum, ktoré má zlepšiť poskytované služby. Postaví ho v Írsku, opätovne pôjde o veľmi ekologicky zameraný projekt. Zakladateľ Facebooku tak naďalej úspešne rozvíja svoje extrémne výnosné podnikanie.

V írskej dedinke Clonee tak vznikne celkovo už šieste dátové centrum Facebooku. Štyri sa nachádzajú v Spojených štátoch, konkrétne v Prineville, Altoona, Forth Worth a Forest City, prvým európskym centrom bolo to v švédskom Luleå. Pôjde o veľmi modernú a zelenú budovu, 100 percent energie budú zabezpečovať obnoviteľné zdroje.

„Jedným zaujímavým inžinierskym detailom je, že na chladenie budeme používať vonkajší vzduch, ale keďže sme blízko Írskeho mora, budeme používať nepriame chladenie, aby sme mohli filtrovať soľ zo vzduchu,“ napísal pyšný Zuckerberg, ktorý tak pokračuje v budovaní masívnej infraštruktúry, ktorá spája jeho globálnu sieť.

I'm proud to share that Facebook's sixth data center is now under construction in Clonee, Ireland. This will be our...

Posted by Mark Zuckerberg on 24. január 2016

Zuckerberg sa vyjadril aj k dôvodom, pre ktoré stavia v Európe ďalšie dátové centrum: „Internetové služby spájajú rýchlosťou svetla. Je to veľmi rýchle, ale kým prejdete celú cestu okolo sveta, môže to znamenať oneskorenie 0,1 až 0,2 sekundy pri každom spojení.“ Pre rýchle a bezproblémové fungovanie Facebooku je preto viacero centier kľúčovým cieľom.

Viac o téme: ÍrskoMark ZuckerbergDátové centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu