Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

New York zažil niečo neskutočné: Prvýkrát od útokov z 11. septembra sa tam stala úžasná vec

Dôstojník McGraw asistoval pri narodení Asenat Zobraziť galériu (2)
Dôstojník McGraw asistoval pri narodení Asenat (Zdroj: profimedia.sk)

NEW YORK - Na mieste, ktoré sa v New Yorku stalo terčom teroristických útokov, prišiel v utorok na svet prvý novorodenec od 11. septembra 2001. Pôrod sa odohral v stanici metra Svetového obchodného centra (WTC) o pol tretej ráno miestneho času (8:30 SELČ). Malá Asenat váži 3,1 kg, rodičom zagratuloval guvernér štátu New Yorku Andrew Cuomo.

Žene, ktorá bola v deviatom mesiaci tehotenstva, pomáhali miestni policajti, než dve minúty pred pôrodom dorazili zdravotníci. Pri rodičke po celý čas zostal dôstojník Brian McGraw. Všetko dobre dopadlo, novopečenú mamičku s dcérkou a dvojročným synom previezli do nemocnice na juhu Manhattanu.

New York zažil niečo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Rodička cítila, že dieťatko sa už pýta na svet. Policajti preto pre ňu zaistili plochu na medziposchodí, aby tam mohla v pokoji porodiť," povedal zástupca miestneho úradu.

Na mieste bývalého strediska, ktoré sa v roku 2001 zrútilo po teroristickom útoku, vznikol nový mrakodrap One World Trade Center (WTC), ktorý má 104 poschodí. Meria viac ako pol kilometra a je najvyššou stavbou v USA. Prvé firmy sa dovnútra začali sťahovať vlani v novembri.

Viac o téme: 11.septemberTeroristický útokPrvé dieťaNew York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu