Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kontroverzný VIDEOsimulátor: Hrôzu teroristického útoku na dvojičky môžete prežiť znova

Ľudia sa ocitli v pasci
Ľudia sa ocitli v pasci (Zdroj: Youtube/News7( 01 ))

NEW YORK - Tí, ktorí prežili teroristický útok z 11. septembra 2001, by ho už zrejme nechceli nikdy viac absolvovať. Počítačoví experti však vytvorili virtuálny simulátor, ktorý takúto možnosť ponúka. Je vyvinutý z pohľadu troch obetí, ktoré sa ocitli uväznené na 101. poschodí severnej veže.

Používatelia hovoria o veľmi kontroverznom zážitku virtuálnej reality, keďže simulátor bol vytvorený na základe reálnych skúseností obetí zo 101. poschodia severnej veže dvojičiek, ktoré ostali v Svetovom obchodnom centre uväznené. Administratívni zamestnanci sa ocitli v pasci.

Bombardér narazil do najvyššej budovy sveta: Mraky sú tak nízko, že zakrývajú poschodie!

Ide o hru, ktorú vymysleli francúzski vysokoškolskí študenti, ktorí si myslia, že môže byť použitá na vzdelávacie účely, uvádza Mirror. Na „ochutnávku“ hráčom poskytli video, na ktorom oproti nim sedí za stolom žena a čoskoro sú svedkami niekoľkých minút hrôzy. Vzhľadom na skutočnosť, že dvojičky so sebou pochovali takmer 3 000 nevinných obetí, považujú niektorí hru za nevhodnú, pretože so stratou svojich blízkych sa ľudia len ťažko vyrovnávali.

Viac o téme: Teroristický útokSeptember 2001
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu