Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Danielle (24) sa pri záchvatoch spolieha na Samsona: Nahrala VIDEO, aby to svet videl!

Danielle každý deň pomáha špeciálne vycvičený rotvajler Samson.
Danielle každý deň pomáha špeciálne vycvičený rotvajler Samson. (Zdroj: YouTube)

PHOENIX – Ľudia s vážnymi ochoreniami majú ťažký život najmä vtedy, ak sa rozhodnú žiť sami. Iba 24-ročná Danielle Jacobsová trpí Aspergerovým syndrómom, teda istou formou autizmu. Nedávno mala Danielle jeden zo svojich záchvatov, ktorý sa jej podarilo zachytiť na video. Danielle ho zverejnila, aby aj iným ľuďom s podobným problémom ukázala, ako sa dá zvládnuť – vďaka Samsonovi!

Samson je rotvajler, ktorý bol špeciálne vycvičený na to, aby Danielle pomáhal upokojiť sa pri záchvatoch. Danielle si Samsona adoptovala pred štyrmi rokmi a spolu s odbornou asistenciou ho vytrénovala. Stali sa aj členmi Canine Good Citizen, ako aj komunity venujúcej sa canisterapii.

Aspergerov syndróm sa prejavuje ako narušenie v oblasti sociálnej interakcie, komunikácie a vzorcov správania. Na videu vidno, ako Danielle zrazu začne biť samú seba, pritom plače. Samson vyskočí, aby jej prednými labkami zabránil sa biť. Zároveň ju oblizuje a dokazuje jej svoju lásku, núti ju sa sústrediť na neho.

Práca psíkov, akým je Samson, je často nedocenená, pretože verejnosť výsledok ich práce nevidí, ako napríklad pri vodiacich psoch. Práve preto sa Danielle rozhodla, že zverejní video, aby celý svet videl, čo všetko pre ňu Samson robí. Od začiatku júna, kedy Danielle video zverejnila, ho videlo viac ako 3,6 milióna ľudí.

Viac o téme: Virálne videoCanisterapiaAspergerov syndróm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu