Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pomáhajú 24 hodín denne, teraz ich za to môžeme odmeniť: Začala sa zbierka pre vodiace psy

Ak chcete pomôcť týmto krásavcom a ich budúcim majiteľom, zájdite do Tesco Lamač. Zobraziť galériu (3)
Ak chcete pomôcť týmto krásavcom a ich budúcim majiteľom, zájdite do Tesco Lamač. (Zdroj: VŠVAP)

BRATISLAVA - Aj tento rok môžete podporiť v rámci Vianočnej charitatívnej zbierky štvornohých priateľov človeka, ktorí pomáhajú zrakovo postihnutým ľuďom. O živote a poslaní vodiacich psov sa viac dozviete počas adventných týždňov v Tesco Lamač. Návštevníkov čaká tím dobrovoľníkov a psíky z Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy v Bratislave.

„Zbierka sa koná v OC Galéria Lamač v priestoroch Tesco Lamač vo štvrtky a piatky v čase od 15.00 do 19:00, soboty a nedele od 10:00 do 18:00. Ľudia sa na vyhradenom mieste stretnú s našimi dobrovoľníkmi, ktorí im poskytnú informácie o činnosti výcvikovej školy, programe, možnostiach zapojenia sa či podpory. Nebudú samozrejme chýbať ani naši psíci, ktorých môžu návštevníci do sýtosti vyhladkať. Za dobrovoľný príspevok si môže každý vybrať drobný darček ako poďakovanie za podporu,“ uviedla Katarína Kubišová z Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy v Bratislave.

Vyzbieraná suma v rámci Vianočnej charitatívnej zbierky bude použitá na dofinancovanie chovu, výchovy a výcviku vodiacich a asistenčných psov, ktorých poslaním je pomáhať zrakovo postihnutým ľuďom pri samostatnom a bezpečnom pohybe. „Veľkou pomocou sú pre nás aj sponzori, ktorí nám poskytnú krmivo, kynologické pomôcky prostredníctvom daru alebo za výhodnejšie ceny. Takým je napríklad spoločnosť Royal Canin, ktorá nám dodáva kvalitné krmivo šité na mieru,“ dodala Katarína Kubišová z Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy.

Ak chcete pomôcť týmto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: VŠVAP)

Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy trénuje najmä labradorské retrívre, ktoré majú od roku 2007 z vlastného, účelového chovu. Dobrovoľníci z Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy počas Vianočnej charitatívnej zbierky záujemcom radi podrobne vysvetlia aj ďalšie možnosti podpory vodiacich psov.

„Pre tých, ktorí majú radi originálne oblečenie máme projekt pestva.sk, kde nás môžu podporiť prostredníctvom zakúpenia tričiek s originálnymi kresbami od rôznych slovenských ilustrátorov. Tých, ktorí sa zaujímajú o proces vzniku vodiaceho psa, radi upozorníme na projekt Adopcia, v ktorom si človek virtuálne vyberie konkrétneho psíka a finančne ho podporuje. Ako adoptívny rodič následne dostáva o psíkovi pravidelné informácie ako sa mu darí a aké robí pokroky v našom programe. Ak chcú ľudia podporiť našu činnosť nefinančne a priložiť ruku k dielu, máme pre nich pripravený dobrovoľnícky program Výchovy a Dogsittingu, v ktorom dostanú šteniatko do svojej domácnosti a reálne sa zapoja do formovania jeho osobnosti ako budúceho psieho pomocníka,“ doplnila Katarína Kubišová.

Ak chcete pomôcť týmto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: VŠVAP)

Vianočná charitatívna zbierka sa uskutoční v Tesco Lamač v dňoch:

  • 03. decembra 2015 - 06. decembra 2015,
  • 10. decembra 2015 - 13.decembra 2015,
  • 17. decembra 2015 - 20. decembra 2015,

(štvrtky a piatky od 15:00 do 19:00 a soboty a nedele od 10:00 do 18:00).


Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy (VŠVAP) v Bratislave zabezpečuje účelový chov, výchovu, výcvik, odovzdanie psa klientovi a tyflokynologický servis (pomoc a poradenstvo v oblasti kynológie vodiacich psov). Za 20 rokov existencie (od roku 1995) tu vycvičili a odovzdali klientom 117 vodiacich a 2 asistenčné psy, 35 z nich je v súčasnosti v aktívnej službe.

Viac o téme: Charitatívna akciaVodiace psy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu