Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Emil (67) našiel skrytý poklad: Drahokamami ani zlatom sa však opantať nenechal!

Emil sa môže rozhodne pochváliť nepoškvrneným charakterom.
Emil sa môže rozhodne pochváliť nepoškvrneným charakterom. (Zdroj: Emil Knodell/ABC)

BELLVILLE – Ruku na srdce, ak by ste našli poklad, ktorý by ste mohli vrátiť majiteľovi, urobili by ste to? Emil Knodell (67) z Texasu sa rozhodol neskúšať svoje svedomie. Keď v podomovom výpredaji za 100 dolárov kúpil starý bielizník, netušil, že v jeho útrobách sa ukrýva hotové bohatstvo. Hneď, ako to zistil, urobil správnu vec.

Bielizník, ktorý predávali po zosnulom mužovi z Missouri City v Texase, mal na prvý pohľad iba tri zásuvky. Keď však Emil nakladal bielizník do auta, začul zvnútra zvláštne zvuky, a tak si začal starožitný kus nábytku z roku 1890 obzerať pozornejšie. Vtom objavil v spodnej časti skrytý poklad. V menšej zásuvke ležali šperky s drahokamami, vyznamenania z občianskej vojny, ale aj zlato.

Bývalý vojak námorníctva mohol byť zaraz boháčom, no rozhodol sa inak, ako povedal televíznej stanici ABC: „Kúpil som si bielizník. Nekúpil som si tie veci. Ak by som si ich nechal, nikdy by som z nich nemal dobrý pocit. Visel by nado mnou čierny mrak. Je to pocit silnejší, než akýkoľvek iný.“ A tak sa poklad vrátil rodine zosnulého.

Viac o téme: Stratený pokladVýpredajDobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu