Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dobrý skutok v martinskom obchode: Predavačka urobila starenke krásny deň, a ako ľahko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ľudia si zvyknú na obchodných reťazcoch všímať hlavne ich negatíva, ale nájdu sa aj takí, ktorí sa chcú pochváliť a poďakovať, keď v nich zažijú niečo milé. Jedným z nich je aj Pavol, ktorý nám do redakcie zaslal e-mail, v ktorom opísal príjemné prekvapenie svojej mamy, ktorá sa strachovala, že pri nakupovaní stratila obrúčku. Napokon ale všetko vďaka ochotnej zamestnankyni dopadlo úplne inak.

V uliciach Bratislavy sa stal zázrak: Policajt dojal babku, ďakovala so slzami v očiach

"Dnes, 10.7. 2015, bola moja mama (76) na nákupe v potravinách COOP Jednota na ulici Medňanského Martin-Priekopa. Pri oddelení Ovocie-zelenina sa jej zošmykla z prstu obrúčka väčšej hodnoty. Nastal stres, keď ju niekto poklepal po pleci a za ňou stála predavačka s úsmevom na tvári a so slovami. "Teta, kde máte obrúčku?", ktorú však držala na dlani," napísal Pavol, ktorý chce ochotnej pracovníčke vysloviť poďakovanie.

"Mama si všimla len meno Monika. Nič viac o nej nevieme... Týmto prosím o ohodnotenie, poprípade pochvalu, pretože takýchto ľudí je dnes už veľmi máličko. Mama bola prekvapená, lebo je to i pamiatka po zosnulom manželovi," dodal Pavol.

Na spomínanú udalosť sme preto upozornili aj vedenie spoločnosti Coop Jednota. "Skutočnosť ohľadne stratenej obrúčky sa naozaj stala v našej už menovanej PJ dňa 10.7.2015 v dopoludňajších hodinách. Naša zákazníčka si dala pri zeleninovom pulte prerezať hlávku kapusty. Túto jej s ochotou prekrojila pracovníčka Monika, ktorá je zodpovedná za tento úsek. Pani si zobrala nákup a pokračovala za nákupmi na oddelenia pečiva. Keď Monika zbadala, že jej pri odkladaní druhej polovice ostala na pulte obrúčka, rozbehla sa za paňou a spýtala sa jej: "Pani, nechýba Vám obrúčka?" informovala Topky Mária Boháčová, podpredsedníčka Coop Jednota v Martine, ktorá osobne predajňu navštívila a Monike poďakovala za to, ako sa zachovala.

"Škoda, že ale na PJ máme skôr iné prípady, ako je nájdenie nejakých vecí. Skôr nám tie veci na PJ chýbajú, a to nie v malých čiastkach," uviedla Boháčová. Či už ste teda zákazník, alebo predávajúci, je len na vás, ako sa budete správať k svojmu okoliu a či niekomu urobíte deň krajším, alebo mu ho pokazíte. Snáď počet tých prvých prípadov začne stúpať. Príkladom môže byť práve prístup Moniky, ktorá urobila síce len maličkosť, ale jej dobrý skutok nezostal nepovšimnutý.



 

Viac o téme: PomocDobrý skutokMartinCoop Jednota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu