Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dobro zďaleka nevymrelo: Tieto ušľachtilé činy vás o tom presvedčia

Dobro sa deje všade okolo nás Zobraziť galériu (9)
Dobro sa deje všade okolo nás (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Vo svete sa každý deň deje plno zla, ale pre správnosť treba povedať, že aj veľa dobrého. Príkladom toho sú ľudia, ktorí sa nejakým spôsobom pričinili o zlepšenie života na zemi, alebo aspoň svojím životným štýlom dávajú pozitívny príklad pre ostatných. Prečítajte si ich príbehy.

Skromný hrdina

James Harrison z Austrálie je skutočný hrdina. Za 77 rokov totiž zachránil 2,4 milióna nenarodených detí. Je totiž pravidelným darcom krvnej plazmy a vzhľadom na jej vzácne zloženie je schopný pomôcť ženám čakajúcim dieťa s odlišným Rh faktorom, aký majú ony samé. James daroval svoju krv už viac ako tisíckrát Jeho cieľ je dosiahnuť počet 1111 darcovstiev. "Muž so zlatou rukou", ako ho prezývajú, už zachránil život aj svojej druhorodenej dcére Tracey.

Hrdina James svoj
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: YouTube)

Čašník v šoku z milých zákazníkov

Manželský pár z Iowy zašiel na reštaurácie, aby oslávil šieste výročie svadby. Ale servis, ktorý sa im dostal, bol priam príšerný. Namiesto toho, aby sa posťažovali, však dali čašníkovi vysoké prepitné. Odôvodnili to tým, že sami kedysi pracovali v reštaurácii a vedia, aká je to ťažká práca. Za svoj čin si vyslúžili obrovský obdiv.

Dobro zďaleka nevymrelo: Tieto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: koat.com, inspiremore.com)

Našli stratenú dcéru aj syna

Nešťastní manželia z Indonézie si celých desať rokov mysleli, že ich deti zomreli pri ničivom cunami. Stal sa však zázrak. V júni tohto roka našli svoju dcéru a v auguste sa k nim vrátil aj syn.
Z dievčatka je teraz štrnásťročná slečna, chlapec má sedemnásť.

Dobro zďaleka nevymrelo: Tieto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Foto: Daily Mail)

Zázračné prebudenie

Americký študent Sam Schmid sa pred časom druhýkrát narodil. Po autonehode, ktorá sa stala pred tromi rokmi, upadol do kómy. Lekári nepredpokladali, že sa z nej ešte niekedy prebudí. Nakoniec sa tak však stalo, no trvalo ešte veľmi dlho, kým sa mladík opäť postavil na nohy. Vďaka úmornej rehabilitácii sa mu to podarilo a dokonca sa vrátil na basketbalové ihrisko, kde opäť predvádza úžasné kúsky.

Dobro zďaleka nevymrelo: Tieto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: YouTube)

Fotka na Facebooku zachránila dievčatku zrak

Tara Taylorová zavesila na sociálnu sieť fotografiu svojej trojročnej dcérky Rylee. Jedno jej očko vyzeralo, akoby sa v ňom viac odrážalo svetlo. Taru jej priatelia upozornili na to, že môže ísť o vzácne ochorenie. A tak to aj bolo. Ak by sa u dievčatka problém neriešil, mohlo by prestať vidieť. Lekári Rylee diagnostikovali Coatsovu chorobu, čo je vrodená choroba sietnice a zrakového nervu u detí. Teraz je už v poriadku.

Dobro zďaleka nevymrelo: Tieto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: archív)

Jedna správa lepšia ako druhá

Jeremy Lockett z amerického Massachuttets začiatkom roka zažil asi najpríjemnejšie prekvapenie svojho života. V štátnej lotérii vyhral 50 tisíc dolárov. Keď si prišiel vybrať svoju výhru, dozvedel sa ešte lepšiu správu. Oznámili mu totiž, že nejde o jednorázovú záležitosť, ale že peniaze v rovnakej výške mu odteraz budú vyplácať každý rok. Tridsaťročný Jeremy sa neskôr rozhodol, že si výhru prevezme jednorazovo. Dostal tak 650 tisíc dolárov, od ktorých sa ešte odrátali dane.

Dobro zďaleka nevymrelo: Tieto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: huffingtonpost.com)

Mal žiť len pár dní, stal sa zázrak

Štyridsaťsedemročný Ian Brooks trpel Non-Hodgkinovým lymfómom, ktorý spôsobuje rakovinu. Z jednej sa pred pár rokmi vystrábil, druhá už mala oveľa agresívnejší charakter. V jeho tele sa vytvorilo až sedemdesiat smrteľne nebezpečných nádorov. Lekári mu dávali len pár dní života. No stal sa zázrak. Ian podstúpil testovaciu liečbu špeciálnym liekom brentiximab vedotin. Okamžite po jej začatí pociťoval zlepšenie. Vyšetrenie po pár týždňoch liečby doktorom vyrazili dych. Po nádoroch nebolo ani stopy.

Dobro zďaleka nevymrelo: Tieto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: dailystar.co.uk)

Ľudskosť ešte nevymrela

Istý podnikateľ z Texasu si od verejnosti vyslúžil obrovské uznanie. Rozhodol sa totiž predať svoju reštauráciu, aby mohol zaplatiť liečbu jednej zo zamestnankýň, ktorá ma rakovinu a sama si ju nemôže dovoliť. Naozaj veľmi sympatické gesto.

Dobro zďaleka nevymrelo: Tieto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: christianpost.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu