Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krásy Slovenska opäť prerazili vo svete: Takto o nich píšu v zahraničí!

Čachtický hrad Zobraziť galériu (2)
Čachtický hrad (Zdroj: Wikipedia)

TRENČÍN - Zahraniční novinári publikujúci v renomovaných turistických a cestovateľských internetových portáloch navštívili v júli Trenčiansky kraj. V rámci infocesty žurnalistom predstavili systém strážnych hradov na Považí a najviac ich zaujal legendami opradený Čachtický hrad.

Ako informovala Eva Frývaldská z oddelenia komunikácia a medzinárodných vzťahov Trenčianskeho samosprávneho kraja infocestu pripravili v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR). „Portál CNN Travel je renomovaným a turistami vyhľadávaným cestovateľským portálom. „Organizovaním takýchto infociest chce TSK prispieť k zviditeľneniu turistických atraktivít kraja v zahraničí,“ informovala Frývaldská. 

Londýnsky novinár a fotograf John Malathronas priblížil svoje zážitky z návštevy sídla Alžbety Bátoriovej v článku pre CNN Travel. „Život Alžbety Bátoriovej bol námetom na filmy, knihy a webové stránky, niektorí si myslia, že mal vplyv aj na román Brama Stokera z roku 1897 Dracula, avšak v súčasnosti na západ od Viedne legenda upadá do zabudnutia,“ píše Malathronas. 

Krásy Slovenska opäť prerazili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: CNN)

Čachtický hrad, ktorý je po dvojročnej rekonštrukcii opäť otvorený pre verejnosť, očaril zahraničných novinárov aj vizuálne. „Hrad je len zrúcaninou, ale týčiac sa na modrej oblohe vyzerá majestátne a vznešene,“ opisuje Malathronas prvý pohľad na Čachtický hrad.

Novinár sa v článku zmieňuje o živote Čachtickej panej, poverách o kúpaní sa v krvi a jej smutnom konci za múrmi hradnej veže. Žurnalista ďalej približuje expozíciu v Draškovičovom kaštieli venovanú Alžbete Bátoriovej a návštevu kostola sv. Ladislava, kde bola grófka údajne pochovaná. 

Malathronas pozýva cestovateľov aj na objavenie pivníc, ktoré boli súčasťou pôvodného kaštieľa Alžbety Bátoriovej, ale v súčasnosti sa v nich skladuje víno, ktoré vyrába miestne poľnohospodárske družstvo. „Víno s označením Báthoričkina krv je vynikajúce a má, ako inak, rubínovočervenú farbu,“ opisuje novinár. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu