Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž s rakovinou mal žiť len pár dní: Dali mu testovací liek a stal sa zázrak, 70 nádorov je fuč!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: dailystar.co.uk)

MANCHESTER – Lekárom sa podaril obrovský zázrak. Pacientovi z Veľkej Británie, ktorý mal v sebe 70 smrteľne nebezpečných nádorov dávali už len dva týždne života. Nič nezaberalo a smrť sa zdala nevyhnutnou. Preto sa Ian Brooks rozhodol podstúpiť testovaciu liečbu špeciálnym liekom. Okamžite po začatí liečby pociťoval zlepšenie a už po týždni bolo badať zlepšenie. Výsledky snímkov po pár týždňoch liečby vyrazili lekárom dych.

Ian Brooks, 47-ročný pacient trpiaci ojedinelou chorobou zvanou Non-Hodgkinov lymfóm, dostal rakovinu už druhýkrát v živote. Z prvej sa šťastne dostal, aby mu potom po siedmych rokoch diagnostikovali oveľa horšiu formu zákernej choroby.

Tento raz to nebola hocijaká choroba. Non-Hodgkinov lymfóm sa vyskytuje iba u malého percenta pacientov. Na obrázku je možné vidieť snímku z Ianovho tela, kde celé jeho telo napadli nebezpečné nádory. Lekári z toho mali hlavu v smútku, vyskúšali už všetko možné, nič nezaberalo.

Telo bolo zamorené nádormi smrteľnej formy rakoviny
Zobraziť galériu (6)
Telo bolo zamorené nádormi smrteľnej formy rakoviny  (Zdroj: Daily Mail)

Zostávala preto iba jediná možnosť, použiť liek s názvom Brentiximab Vedotin. Tento špeciálny liek bol pritom prvýkrát vyskúšaný na neamerickom pacientovi a vyvíjali ho práve na tento typ choroby. Po jeho užití a po niekoľkých týždňoch liečenia sa snímok Ianovho tela opakoval. Tento raz sa z výsledkov lekári nestačili čudovať. Po nádoroch nebolo ani stopy.

Čierne miesta zobrazujú obličky a močový mechúr, nádory zmizli.
Zobraziť galériu (6)
Čierne miesta zobrazujú obličky a močový mechúr, nádory zmizli.  (Zdroj: Daily Mail)

Po tomto úspechu v nemocnici Manchester lekári začnú liek Brentiximab Vedotin využívať na pravidelnej báze. Ian bol šťastím bez seba. „Môj ošetrujúci lekár bol tak nadšený,  keď uvidel výsledky, že mi ich okamžite prišiel ukázať. Mal som 60 či 70 nádorov a teraz sú preč,“ neskrýval svoje nadšenie.

Keď sa Ian dozvedel, že bude žiť už iba pár týždňov, dobrovoľne podstúpil testovaciu liečbu na klinike. „Vedel som, že potrebujem niečo skutočne radikálne, aby som prežil,“ povedal.

Neuveriteľné bolo, keď už po 24 hodinách začal pociťovať zlepšenie svojho stavu. Odborníci z kliniky The Christie, najväčšieho strediska na liečbu rakoviny, boli ohromení výsledkami lieku.

Snímok pred a po liečbe špeciálnym liekom
Zobraziť galériu (6)
Snímok pred a po liečbe špeciálnym liekom  (Zdroj: Daily Mail)

Následne asi po troch mesiacoch mohli konštatovať, že ich pacient sa kompletne vyliečil. Jeho lekár Adam Gibb z kliniky The Christie povedal: „Toto sú pravdepodobne najúžasnejšie výsledky snímok, aké som kedy videl. Ian sa proti chorobe tvrdo postavil. Teraz je už prepustený a sme veľmi optimistický ohľadom jeho stavu,“ prezradil jeho lekár Gibb.

Na záver nenachádzal slová chvály pre lekárov z Manchesteru. „Nemôžem vyjadriť vrúcnejšie slová vďaky nemocnici. Vrátili mi späť môj život.“

Muž s rakovinou mal
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: dailymail.co.uk)

Non-Hodgkinov lymfóm je rakovina napádajúca lymfatický systém. V Británii pribudne na tento typ choroby približne 1500 nových prípadov za rok. Pán Brooks, opravár motorov z Boltonu si bol istý silou lieku. „Nemyslím si, že by som ešte žil bez toho lieku.“ Tento fantastický úspech dáva do budúcnosti veľkú šancu pacientom, ktorí trpia týmto ochorením.

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) sa na nás rúti "prílivová vlna" rakoviny. Prečítajte si na Vyšetrení, aký veľký nárast chorých sa predpokladá do roku 2035!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu