Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rodičia odniesli dievčatko do nemocnice v Liberci s bolesťou hrdla: Lekári im ho vrátili ochrnuté do konca života!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LIBEREC - O 10,9 milióna českých korún žaluje nemocnicu v Liberci rodina, ktorej dcérka zostala po liečbe zápalu hrtana úplne ochrnutá. Rodičia ju vinia zo zanedbania starostlivosti o ich päťročné dievčatko. Najväčšie zdravotnícke zariadenie v kraji však pochybenie odmieta.

Nešťastní rodičia sú presvedčení o tom, že nemocnica zlyhala. Lekári údajne nevedeli, že organizmus ich dcérky bojoval s baktériou stafylokoka. Srdce sa dievčaťu zastavilo v noci na 4. februára 2009. Kvôli oneskorenému oživeniu a tomu, že nemocnica infekciu včas nezistila, má dnes desaťročné dievča poškodený mozog a je úplne ochrnuté. Samo nedokáže jesť a vyžaduje neustálu starostlivosť. Informoval portál idnes.cz.

Dieťa malo kašeľ, ale antibiotiká v sirupe, ktoré rodičia dostali u obvodného lekára nezaberali. Zašli preto na pohotovosť, odkiaľ ich dcérka okamžite putovala na jednotku intenzívnej starostlivosti. Počas návštevy pred kritickou nocou sa vraj dievčaťu triasli ruky, zle dýchalo a bolo smutné. Ráno matke volala doktorka s tým, že prišlo k zástave srdca a dieťa leží na ARO.

"Nemocnica zanedbala starostlivosť. Podľa lekárskeho posudku súdneho znalca došlo k tomu, že neurobili základné laboratórne vyšetrenia ako je výter z nosa. Z neho by zistili stafylokoka, na ktorého by mohli cielene nasadiť antibiotiká a toto sa nemuselo stať. Že má dieťa stafylokoka sa dozvedeli až po tom, čo upadla do bezvedomia a prekladali ju na ARO," povedala matka päťročného dievčatka.

Odvtedy je ich dcérka vyradená z normálneho života, nehovorí, nechodí a nevie sa o seba sama postarať. Jej rodičia preto od nemocnice požadujú odškodné vo výške 10,9 milióna českých korún ako bolestné. To však liberecká nemocnica odmieta poskytnúť. "Starostlivosť bola odborne v poriadku. Nemocnica sa ničoho nedopustila," uviedla právna zástupkyňa nemocnice Lucie Široká, ktorá žiada, aby bola žaloba zamietnutá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu