Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šikovné Slovenky to dotiahli ďaleko: Za ambasádorky si ich vybral svetoznámy ...

Janica (naľavo) a Aneta
Janica (naľavo) a Aneta (Zdroj: jamieoliver.com)

BRATISLAVA - Boj známeho britského šéfkuchára Jamieho Olivera za zdravé stravovanie pozná celý svet. Čo však zrejme väčšina z vás ešte nevie, je to, že s ním budú spolupracovať aj dve Slovenky. Ich neúnavná snaha a túžba po zmene v komunite naznačuje, že našu krajinu budú reprezentovať dôstojne.

Jamie si každý mesiac vyberá z inej krajiny ambasádora, ktorý mu v rámci jeho projektu Food Revolution bude pomáhať presadzovať zdravé stravovacie návyky v spoločnosti. Nás veľmi teší, že vo februári to budú zástupcovia zo Slovenska, a to dokonca až dvaja, čo sa doteraz ešte nikdy nestalo. Konkrétne ide o Janicu Lacovú a Anetu Orosiovú.

Výber týchto dvoch mladých žien nie je žiadna náhoda. Obidve sa už dlhší čas angažujú v boji za to, aby sme si dávali väčší pozor na to, čo jeme. Janica je zakladateľkou portálu Jemine.sk, ktorý funguje ako poradca zdravej výživy. Aneta sa špecializuje na gastronomický marketing a taktiež je odborníčkou na špeciálne diéty určené ľuďom s rôznymi alergiami a inými zdravotnými problémami.

A čo na tento úspech hovoria samotné aktérky? "Dôvod, prečo sme sa chceli stať súčasťou tohto projektu je taký, že si myslíme, že má veľký potenciál zmeniť spôsob, akým ľudia uvažujú o jedle. Snaha o zavedenie lepších stravovacích návykov sa presadzuje oveľa ľahšie, keď máte za sebou takúto veľkú značku a stanete sa ambasádormi. Jamie a jeho tím bol pre nás vždy veľkou inšpiráciou," uviedli dievčatá pre web jamieoliver.com.

V blízkej budúcnosti sa chystajú otvoriť kuchársku školu v bratislavskej Starej tržnici a taktiež otvoriť bistro, kde budú predávať domáce sendviče, polievky, šaláty, koláče a iné jednoduché pokrmy, pri ktorých výrobe budú používať najmä sezónne suroviny. Aneta a Janica okrem toho zakladajú neziskovú organizáciu Dojem, prostredníctvom ktorej budú šíriť svoje aktivity ďalej.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu