Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Krásny príbeh o splnení detského sna: Sophie (7) oslovila vedcov a tí pomohli!

Sophie a jej trojrozmerný drak Zobraziť galériu (2)
Sophie a jej trojrozmerný drak (Zdroj: smh.com.au)

QUEENSLAND - Sophie Lesterová z austrálskeho Queenslandu si na Vianoce pod stromček želala draka. Rodičom sa to však zo zjavných dôvodov nepodarilo splniť, a tak jej zo srandy navrhli, aby napísala vedcom. Ona tak urobila a veru sa aj dočkala odpovede.

Sedemročná Sophie snívala o malom dráčikovi, ktorého by chovala ako domáceho miláčika. Mama s otcom jej ale toto prianie prirodzene nevedeli splniť, a tak jej povedali, nech sa skúsi obrátiť na odborníkov z národnej vedeckej agentúry CSIRO (Výskumná organizácia pre vedu a priemysel).

Dievčatko ich poslúchlo a napísalo im list. "Ahoj milý vedec. Volám sa Sophie a mám sedem rokov. Mohol by si mi prosím vyrobiť draka? Bola by som strašne rada, keby si to urobil, ale ak nie, tak nevadí." Ďalej popisuje, ako by ho volala a starala sa o neho. Žil by vraj na záhrade, kde by sa s ním hrala, kŕmila ho surovými rybami a keby sa zranil, tak by mu dala obväz.

Úryvok zo Sophiinho listu
Zobraziť galériu (2)
Úryvok zo Sophiinho listu

Zástupcovia CSIRO krátko nato zareagovali a dievčinke písomne odpovedali. V liste sa jej ospravedlňujú, že jej nemôžu pomôcť. "Naša organizácia sa venuje vede už od roku 1926 a sme hrdí na to, čo sa nám v tejto oblasti podarilo dosiahnuť. Vynašli sme polymérové bankovky, repelenty, ktoré ľudí chránia pred hmyzom, ale na drakov sme akosi zabudli. Veľmi sa ospravedlňujeme."

Vedcom to ale nedalo a Sophie poslali ako útechu draka vytlačeného na 3D tlačiarni. Aspoň čiastočne sa im tak podarilo splniť jej detský sen.

Vedci splnili Sophie sen

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu