Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ďalší dojemný príbeh z ulice: Gitarista Vojto valcuje internet s dvoma strunami!

Talentovaný Vojto hitom internetu Zobraziť galériu (2)
Talentovaný Vojto hitom internetu (Zdroj: YouTube)

NITRA - Ľudia z ulice opäť dojímajú. Keď k vám na ulici podíde skromne oblečený človek s prosebným pohľadom, čakáte len jedno. To isté očakával aj Matej od muža, na ktorého v jedno skoré ráno narazil na autobusovej stanici v Nitre. Avšak ohromne sa zmýlil. Sympatický Vojto z ulice totiž namiesto žobrania vytiahol gitaru a mladíkovi zahral pieseň, aby mu spríjemnil čakanie na autobus. Video zachytávajúce obdivuhodný hudobný talent gitaristu s dvoma strunami sa na internete okamžite stalo hitom.

Gitaristu Vojta zo Šoporne na internete preslávil Matej, ktorý ho stretol na autobusovej stanici na ceste z práce. Jeho odhodlanosťou a obrovským talentom bol šokovaný. "Tento človek sa živí tým, že chodí po mestách, v ktorých hráva. Tak tvrdo pracoval, že mu ostali už iba dve struny, s ktorými som neveril, že sa dá hrať," prezradil Matej, ktorému sympaťák venoval pieseň od skupiny Iné Kafe - Ráno. Keď otvoril ústa, mladík sa nestačil čudovať. Za výkon, aký Vojto predviedol, by sa nemuseli hanbiť ani profesionálni speváci.

To, že je Vojto rodený talent, potvrdil aj Erik, ktorý pod videom komentoval jeho výkon. "Keby ste s ním naživo a zbadáte, že zahrá každú skladbu starú, novú bez prípravy, tak potom by ste pozerali. Jemu pustíš rádio s pesničkou a on ju za minútu hrá bez nôt bez ničoho," píše. Podľa iných zas hranie na dvoch strunách nie je ničím výnimočným, no oduševnenie, ktoré do spevu dáva, sa mu vziať nedá.

"Za skvelé songy, som mu aspoň čo to málo prispel na nové struny a poďakoval sa za skrátené čakanie na bus," dodal Matej, ktorý dal Vojtovi sľub, že ho spraví slávnym. Dokonca sa mu ponúkol, že mu natočí klip. Zároveň vyzval všetkých ľudí, aby video s talentovaným gitaristom zdieľali a pomohli mu splniť jeho sen. Nahrávku zavesil Matej na internet v nedeľu (12. mája), odvtedy ju videlo už takmer 40 tisíc ľudí.

Bezdomovec Vojto hitom internetu

Na internete sa nedávno preslávil aj bezdomovec z Bratislavy, ktorý sa živí tým, že separuje odpad. Mnoho ľudí dojal najmä tým, že triedenie robí s úmyslom urobiť svet krajším. Fotografia Pištu prehrabujúceho sa v odpadkoch v priebehu niekoľkých hodín obletela sociálne siete a získala si tisíce fanúšikov.

Bezdomovec Pišta separovaním zachraňuje Bratislavu.
Zobraziť galériu (2)
Bezdomovec Pišta separovaním zachraňuje Bratislavu.  (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu