Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Jediné vyšetrenie zmenilo jej život: Simonka (17) sa po operácii ocitla v úplne inom svete!

Simonka Slivarichová Zobraziť galériu (5)
Simonka Slivarichová (Zdroj: Alena Slivarichová)

BRATISLAVA – Talentovaná Simonka bola kedysi zdravá ako jej rovesníčky. Domov nosila výborné známky a popritom stíhala ešte aj tancovať a spievať v súbore. Jedného dňa sa však rodina dozvedela krutú správu a Simonku museli odviezť do nemocnice.

Kiežby mohla Simonka opäť chodiť, želali by si manželia Slivarichovci, ktorých dcérka bojuje so závažnou diagnózou. Ako 15-ročnej jej lekári objavili na mozgu tri nádory, ktoré jej museli operatívne odstrániť. Aby mohla žiť, podstúpila obrovské riziko, ktoré však neskončilo bez následkov. „Po operácii sa prestala hýbať, nemohla rozprávať ani jesť,“ spomína si pani Slivarichová, mama Simonky. Hoci sa postupom času jej zdravotný stav zlepšil, ostala na vozíčku. No dokáže aspoň sama jesť a rozprávať, aj keď problematicky. Našťastie, radosť jej robí kreslenie a písanie.

Simonka má veľkú šancu chodiť, ale potrebuje intenzívne rehabilitovať
Zobraziť galériu (5)
Simonka má veľkú šancu chodiť, ale potrebuje intenzívne rehabilitovať  (Zdroj: Alena Slivarichová)

Jediné vyšetrenie zmenilo jej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Alena Slivarichová)

„Napriek všetkým závažným diagnózam je Simonka po psychickej stránke v poriadku,“ vysvetľuje jej mama. Dievčina vo voľnom čase počúva hudbu ako každá iná tínedžerka, obľubuje vedomostné súťaže  alebo vyrába servítkovou technikou rôzne dózičky či stromčeky šťastia. Aj keď stratila schopnosť chodiť, nestratila zmysel pre radosť zo života. „Simonka je od mala veľká bojovníčka a nevzdáva sa ani teraz. Chce chodiť a dokončiť školu. Na to ale potrebuje pravidelne rehabilitovať, čo je pre nás nesmierne finančne náročné. Ja pracujem ako školníčka v materskej škôlke a ocko je so Simonkou doma, aby sa o ňu mohol starať. Poberá len opatrovateľský príspevok,“ zdôveruje sa Simonkina mama. „Ktokoľvek by nám mohol pomôcť, budeme mu skutočne vďační. Veľmi by sme si želali, aby sa Simonka vrátila do normálneho života,“ uzavrela pani Slivarichová.

Vo voľnom čase vyrába Simonka okrasné predmety
Zobraziť galériu (5)
Vo voľnom čase vyrába Simonka okrasné predmety  (Zdroj: Alena Slivarichová)

Jediné vyšetrenie zmenilo jej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Alena Slivarichová)

Akúkoľvek pomoc Simonke môžete adresovať na nižšie uvedené kontaktné údaje:

Alena Slivarichová, Milana Marečka 9, Devínska Nová Ves

E-mail: slivo66@centrum.sk

Telefón: 0914 192 926

Číslo účtu: 2939495754 / 1100

 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu