Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladej žene na FOTO ste zmenili život: Máte nádej, že budete znova chodiť, povedal jej primár!

Saška Mesárošová Zobraziť galériu (3)
Saška Mesárošová (Zdroj: Alexandra Mesárošová)

NITRA – O Saške s detskou mozgovou obrnou ste už počuli. Lekári diagnózu nezachytili včas a keď sa jej mama dozvedela, že dcérka nebude sama chodiť, rodičia sa rozviedli a otec na svoju chorú dcérku zanevrel. Dnes, po 25 rokoch, je z nej mladá žena, ktorá si želá len jedno – byť nezávislá.

„Odkedy ste uverejnili môj článok na Topkách, veľa v mojom živote sa zmenilo pozitívnym smerom. V novembri 2014 sa mi podarilo vďaka ľuďom s dobrým srdcom vyzbierať dostatok peniažkov a mohla som absolvovať rehabilitačný pobyt v ADELI medical centre v Piešťanoch,“ napísala nám vďačná Saška, ktorej stav sa po trojtýždňovej intenzívnej rehabilitácii skutočne zlepšil. „Celé tri týždne som poctivo a tvrdo na sebe makala. Naučila som sa tam kľačať na kolenách vzpriamene, aj keď sa ešte pritom zatiaľ držím valca. Ale vydržím takto kľačať už celých 15 minút,“ raduje sa 27-ročná žena.

Mladej žene na FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Alexandra Mesárošová)

Aj napriek obrne dokáže už Saška pri ležaní vystrieť obe nohy v kolenách. „Oveľa ľahšie vystriem aj prsty na rukách a mám väčšiu stabilitu tela,“ hovorí Saška. Na rehabilitácii sa cítila veľmi dobre, všade okolo seba vnímala pozitívnu energiu. „Poháňalo ma to v pred,“ dodáva odhodlaná mladá žena. „Na konci môjho pobytu bol pán primár prekvapený aké úžasné výsledky som tam dosiahla a povedal, že mám veľkú šancu a nádej znova chodiť, len budem musieť rehabilitačných pobytov absolvovať viac a, samozrejme, musím pokračovať v pravidelnom a poctivom cvičení aj doma,“ priznala Saška, ktorej jeho slová doslova zmenili život a nabili ju pocitom šťastia.

Mladej žene na FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Alexandra Mesárošová)

„Odkedy som doma, už je to viac ako mesiac, každý deň poctivo cvičím tri hodiny denne,“ vysvetľuje Saška, ktorá nevynechá cvičenie ani jediný deň a v železnej pravidelnosti chce aj zotrvať. „Verím, že ak sa mi podarí s pomocou dobrých ľudí opäť vyzbierať čo najviac peniažkov, do ADELI by som mohla ísť aj v máji a v októbri tohto roka. Chcem vás z celého srdca poprosiť o podporu, a zároveň vám chcem veľmi poďakovať za to, že môj najväčší sen stále žije,“ napísala nám Saška na záver, ktorá si zlepšenie zdravotného stavu nevie vynachváliť. Jednoducho jej to zmenilo život.

Prispieť Saške môžete priamo vložením čiastky na jej účet alebo sa s ňou môžete osobne skontaktovať.


Alexandra Mesárošová
Číslo účtu: 5059399346/0900

IBAN: SK9109000000005059399346

BIC: GIBASKBX

E-mail: alexandramesarosova@gmail.com

Mobil: 0917 492 672

Facebook: Alexandra Sašenka Saška Mesárošová.

 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu