Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slobodná mamička dostala do vienka ťažký osud: Dcérkina diagnóza prišla ako blesk

Mama Karolínky sa modlí, aby dcérka mohla chodiť Zobraziť galériu (2)
Mama Karolínky sa modlí, aby dcérka mohla chodiť (Zdroj: Sima Garajová)

PÚCHOV- Keď sa Karolínka narodila, na prvý pohľad bola ako iné zdravé deti a ani lekári si nevšimli nič podozrivé. Navyše, prvých a najkrajších desať mesiacov jej života sa o ňu mama svedomito starala. Nečakaná zmena ju preto veľmi zlomila.

 „Moja malá sa narodila ako zdravé dieťatko,“ začína rozprávať svoj príbeh pani Garajová, mamička Karolínky. „Ešte do svojich desiatich mesiacov bola zdravá, hráva usmievavá. Sama sedkala, ale jedného dňa sa všetko zmenilo,“ bolestne priznáva mama.

Karolínka ostala len ležať na lôžku, jej telíčko zrazu stratilo akúkoľvek oporu a oslablo. „Odrazu sa začal boj, proti ktorému zatiaľ vyhrávame, ale len so slabým náskokom,“ vysvetľuje odhodlaná mamička. „Absolvovali sme neskutočne veľa vyšetrení a sériu hrozných prognóz zavŕšila tá najhoršia. Karolínka má detskú mozgovú obrnu, hypotonický syndróm a ťažkú psycho-motorickú retardáciu.“

Slobodná mamička dostala do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Sima Garajová)

Keď sa pani Garajová spamätala z obrovského šoku, začali s rehabilitáciou a liečeniami. Tie sú však finančne náročné o to viac, že mama sa o dcérku stará len sama. „Poctivo cvičíme každý deň aj doma, ale hlavne sa modlím, aby sa mi raz na tie nôžky sama postavila,“ dodáva smutná mama a prosí každého, kto by chcel a mohol, aby prispel svojou troškou na pomoc maličkej Karolínke.

Karolínke môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Adresa: Terézie Vansovej 252/4,  02001 Púchov

Číslo účtu: 292 5522053/0200    

Telefón: 0915 706 538

E-mail: sima.garajova@gmail.com

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu