Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pre jedno dieťa až priveľa ťažôb: Lilianka má len 8 rokov, no celý zoznam ochorení!

Usmievavá krásavica Zobraziť galériu (3)
Usmievavá krásavica (Zdroj: archív A. B.)

BRATISLAVA - Detská mozgová obrna (DMO), autizmus, psychomotorická retardácia, bezrečnosť a to ešte ani zďaleka nie je všetko. Takéto množstvo diagnóz by na zem zložilo nejedného dospelého, len 8-ročná Lilianka však s nimi musí žiť už od narodenia. Napriek krutému osudu, aký ju postretol, na sebe ťažobu chorôb poznať nedáva a teší sa z každého nového dňa. Aby sa však mohla aspoň trochu priblížiť k bežnému životu jej rovesníkov, potrebuje pomoc.

Tak, ako Lilianke pribúdajú rôčky, tak sa v jej živote nabaľujú aj stále nové a nové ochorenia. Momentálne má 8 rokov a trpí diagnózami ako DMO, autizmus, bezrečnosť, psychomotorická retardácia ťažkého stupňa a iné. Potrebuje preto celodennú starostlivosť a keďže vyrastá bez otca, jej mamička je na všetko sama.

"Moja dcéra je pre mňa celý môj život a ak by som mohla, vezmem všetky jej choroby na seba," hovorí Liliankina mamina Andrea. Napriek ťažkému životnému údelu je malá školáčka plná života a rozdáva úsmevy na všetky strany. "Najkrajšie na tom je to, ako sa teší z každého dňa," dodáva Andrea, ktorá sa dcérke snaží zabezpečiť všetko, čo by jej mohlo zaručiť akékoľvek pokroky.

Pre jedno dieťa až
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív A. B.)

Rehabilitácie a zdravotné pomôcky, aké by potrebovala, sú však finančne veľmi náročné a aj keď mamina by pre Lilianku zniesla aj modré z neba, nie všetko si môže dovoliť. "Lilianka má nádej v liečbe RTMS (repetičná transkraniálna magnetická stimulácia) v Šoproni – Maďarsko. Pobyt v Maďarsku je príliš drahý, už len z toho dôvodu, že liečbu treba opakovať,  si ju nemôžeme dovoliť," vysvetľuje.

Rozhodla sa preto vyzvať dobrých ľudí, ktorých Liliankin príbeh chytil za srdce, na pomoc. Ak chcete tomuto usmievavému dievčatku pomôcť v ceste za lepším životom, kontaktujte jej maminu Andreu. Za každú pomoc bude úprimne vďačná.

Kontakt na Liliankinu maminu:

Andrea Bilková

tel. č.: 0918 837 679

e-mail: andreabilkova.ab@gmail.com

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu