Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Malá Natálka (6) vyrastala ako jej rovesníci, po roku však prišla krutá rana

Natálka túži po tom, aby raz mohla kráčať sama Zobraziť galériu (3)
Natálka túži po tom, aby raz mohla kráčať sama (Zdroj: archív I. M. )

BANSKÁ BYSTRICA - Prvé mesiace bolo všetko v poriadku, no zrazu sa im život obrátil naruby. Reč je o rodine z dedinky Strelníky (okres Banská Bystrica), ktorej sa pred 6-timi rokmi narodilo vytúžené dievčatko menom Natálka. Bola krásna a zdravá ako repa, až kým jej ako ročnej nediagnostikovali detskú mozgovú obrnu. Čoskoro veľká školáčka sa síce zatiaľ sama na vlastné nohy postaviť nedokáže, no každým dňom sa ku svojmu nesplnenému snu približuje a pomôcť jej môžete aj vy.

Natálka sa narodila 27.7.2006 ako druhé vytúžené dieťa. Pôrod prebehol bez komplikácii. Zdalo sa, že z nej vyrastie zdravé dieťa, no po roku jej diagnostikovali detskú mozgovú obrnu (DMO) –spastickú a dipar formu.

Malá Natálka (6) vyrastala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív I. M. )

Natálka má dnes už 6 rokov a býva na Strelníkoch asi 30 km od Banskej Bystrice, kde navštevuje špeciálnu materskú škôlku a od septembra nastupuje na špeciálnu základnú školu. Natálka má veľmi rada zvieratká a detičky. Jej rodina je vo veľmi ťažkej situácii, otecko je nezamestnaný a mamina si žiadala o opatrovateľský príspevok, ktorý bol zamietnutý. Je takisto nezamestnaná, pretože Natálka si vyžaduje 24-hodinovú starostlivosť.

Bojovné dievčatko už absolvovalo kúpeľnú liečbu v Kováčovej a dvakrát týždenne chodí na cvičenia a masáže, ktoré jej zlepšujú jej zdravotný stav. Všetky procedúry sú pre nich finančne veľmi náročne, ale aj napriek tomu hľadajú stále nové možnosti ako jej pomôcť.

Malá Natálka (6) vyrastala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív I. M. )

Rozhodli sa preto osloviť dobrých ľudí, ktorých jej príbeh oslovil a požiadať o finančnú pomoc. Ak chcete Natálke pomôcť priblížiť sa jej veľkému snu - samostatnej chôdzi, neváhajte kontaktovať jej rodičov.

Kontakt na Natálkinu mamičku:

Ingrid Majerová

Strelníky č.151

976 55

tel.č: 0904 489 291

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu