Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Koniec sveta za rohom: Tieto miesta majú prežiť apokalypsu 21.12.!

(Zdroj: valeriebarrow.com)

BRATISLAVA - Magický dátum 21. decembra 2012, kedy má údajne nastať podľa Mayov koniec sveta, je čoraz bližšie a s ním aj otázka, kam sa ukryť v prípade, že by apokalypsa predsa len nastala. Množstvo fanatikov v tom už má jasno a sťahujú sa do miest, ktoré majú oplývať nadprirodzenými schopnosťami či ochranou mimozemšťanov.

Pic de Bugarach

Okolo francúzskeho mestečka Bugarach vzniká osada veriacich, ktorí sú presvedčení, že na vrchole miestnej hory dňa 21. decembra 2012 pristane mimozemská flotila a vyvolených odvezie na zasľúbenú planétu. Úrady už na túto horu pre istotu zakázali prístup. Napriek tomu sa do mestečka, kde žije asi 200 obyvateľov, sťahujú sektári a vizionári z celého sveta.

Ararat

Bájna hora, ktorá leží na východe Turecka, je v Biblii popisovaná ako miesto, na ktorom pristál Noe so svojou Archou a prekonal tak potopu, ktorá skoro zničila svet. Keď to vyšlo raz, môže sa to podariť aj druhýkrát.

Strecha sveta

Strechou sveta je nazývaná Tibetská náhorná plošina. Výhodou je, že Tibeťania v žiadny koniec sveta neveria. V mytológii tibetského budhizmu sa v dejinách odohráva nekonečný boj zla a dobra, ktorý sa cyklicky opakuje bez začiatku a konca.

Machu Picchu

Legendárne mesto civilizácie Inkov je opradené tajomstvom. Nikto doteraz nevysvetlil, prečo bolo postavené a práve tajomné vrcholky okolo ruín starobylého mesta lákajú mystikov k úvahe, že práve tu sa na konci sveta odohrá niečo zásadné.

Rtanj

Hotely v blízkosti hory Rtanj v rovnomennom pohorí na východe Srbska zaplavili rezervácie ľudí, ktorí veria, že sila magickej hory ich zachráni pred apokalypsou. Stúpenci teórie konca sveta sa domnievajú, že v 1 500 metrov vysokej hore, ktorá je súčasťou Karpát, sa ukrýva pyramída, ktorú tam zanechali mimozemšťania pred tisíc rokmi.

Sirince

Inokedy pokojná dedina Sirince v západnom Turecku sa chystá na veľký nápor "apokalyptických" turistov. Ľudia presvedčení o skorom príchode konca sveta veria, že dedina obývaná 600 ľuďmi bude blížiacej sa apokalypsy ušetrená. Desaťtisíce z nich tam vraj chcú nájsť azyl v deň konca cyklu mayského kalendára. Ľudia, ktorí veria v osobitnú energiu tohto miesta, ho považujú za rodisko gréckej bohyne Artemis a za miesto, odkiaľ vstúpila na nebo Panna Mária.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu